Fredagsprofilen: Linn Eklund

Fredagsprofilen: Linn Eklund

Den här veckan har Devotes Caroline Nyström kontaktat Linn Eklund, modebloggerskan som bor i Paris, för att snacka om helgen och det mesta som hör till den. Har hon några roliga planer? Vad bjuder hon på när det är dags för middag och hur tillbringar hon helst en helt ledig söndag?

Läs svaren här nedanför!

Hej Linn, hur är läget med dig?
 - Åh hej Carro! Läget med mig är bra, glad över att äntligen vara på benen igen efter en hemsk vecka med halsfluss. Fast jag är lite småstressad inför kommande tentaveckor - men annars är det toppen.

Hur är det i Paris då, har våren kommit dit ännu?
 - Paris har inte visat sin bästa sida det senaste. Det har varit kallt och blåsigt... Men dock lika vackert! Så tyvärr ingen vår ännu, men äntligen börjar plusgraderna hitta hit och de första solstrålarna har visat sig nu i dagarna. Den är på gång! 

OVE02235ceb04a87f949985cd1e5ea27461.jpg
Vad ska du göra i helgen?  

 - Tentaperiod på ingång... Och på grund av den (dåliga) disciplin jag har ligger jag efter lite i min tidsplanering så det blir plugg, plugg och plugg! Låter roligt va? Men skall försöka få in en mysig middag med mina vänner, ta en sväng i Saint Germain och kolla in en ny butik, prova ett par skor på Acne och äta den obligatoriska söndagsbrunchen med Dasha.

Jag tycker det låter superhärligt - minus plugget då, haha! Är du en partypingla eller föredrar du hemmakväll?
 - Jag skulle ljuga om jag bara säger en av dem. Man skulle kunna jämföra mig med en björn som går i ide under vinterhalvåret, då är jag sällan ute och dansar. Men däremot under sommaren, då tar jag igen den mörka tiden med glädje och dansar ofta och gärna på borden!

Vad bjuder du på om jag kommer hem till dig för att käka middag?
 - Någon form av pasta... Blir nog en med grädde, vitlök, peppar, parmesan, olivolja och räkor. Jag ÄLSKAR pasta!

Mmh... Mums! Vad blir det till efterrätt?
 - Eftersom jag aldrig kan bestämma mig för en enda efterrätt så blir det oftast en liten minibuffé. Där kan du hitta allt från färsk frukt till pannacotta och kladdkaka. Och alltid minst ett kilo smågodis!!

OVElinn_e.jpg
När jag ändå är i Paris, vad tycker du att jag bör se och hitta på då? 

 - För att få ut det bästa av Paris tycker jag du skall gå upp till Trocadero eller i Triumphbågen, knäppa av några bilder och se den otroligt vackra utsikten över stan och Eiffeltornet. Besök Colette eller Merci, de bästa konceptbutikerna någonsin. Lunch? Något mysigt hak i Marais, finns massor där! Passa även på att tillbringa någon timme i det området, det finns otroligt många mysiga affärer - både kända och okända!

Om det är lite varmare ute och du vill lyxa till det rekommenderar jag Ralph’s i Saint Germain, Ralph Laurens egen restaurang med en otroligt mysig innergård och miljö (och ja, maten är utsökt!). Spring in på Ladurée, ta en macaron to go (choklad- eller hallonsmak rekommenderar jag) medan du fönstershoppar (eller om du vill unna dig något riktigt fint) på Rue Faubourg Saint-Honoré eller Avenue Monatigne. Min favorit är Céline på Avenue Monatigne, inte bara för alla fantastiska kläder utan även dosen av inredningsinspiration du får där. Och när du ändå är i området och kanske blir sugen på en kaffe eller en bellini är L’avenue stället att gå till. Ett vattenhål för modeller, modeskapare och modeikoner = inspoboost x100!

Det var en himla massa bra tips, tack! Finns det något så där typiskt svenskt som du saknar?
 - Hemmakvälls lösgodis, alla dagar i veckan. 

Vad brukar din helgfrukost bestå av?
 - En skål med färska bär, två kokta ägg (eller bananpannkakor) och färskpressad juice. Ibland en smoothie också!

OVEfba9bced004c8ef82008a977c3383ce7.jpg

Hur tillbringar du helst en helt ledig söndag?

 - Jag börjar med en lång sovmorgon följt av en långpromenad runt Eiffeltornet, och på vägen hem möter jag gärna upp tjejerna för en brakbrunch på ett nytt mysigt ställe vi hittat. Efter några timmar och när matkoman är ett faktum går vi längs Faubourg Saint-Honoré, fönstershoppar och spanar in snyggt folk utanför konceptbutiken Colette. Om energin och tiden finns tillbringar jag gärna någon timme på gymmet innan jag dimper ner i soffan framför en mysig film samtidigt som jag läser bloggar och äter en god pastarätt.

Till sist, hur skulle du beskriva en perfekt helg med tre ord?

 - Sovmorgnar, brakbruncher och vänner.

Besök Linns blogg HÄR.