Hemligheten med mineralpuder

Hemligheten med mineralpuder

Söker du en bas som inte täpper igen porerna och som är skonsam mot huden? Bra, då kan mineralsmink vara något för dig! Men varför är det så populärt och vad är egentligen ett bra mineralsmink?

Mineralsmink består endast av naturliga mineraler och man slipper då kemiskt framställda produkter och parfymer i innehållet. Ett bra mineralpuder lägger sig inte som en tjock hinna på ansiktet utan resultatet blir utjämnande och ger huden en naturlig lyster. Makeup-basen som jag har på bilden ovan är endast gjord med mineraler.

Mineralsmink rekommenderas till alla men främst för dig som har problem med din hud. För dig kan det nämligen vara extra bra då mineraler irriterar minimalt på huden och riktar in sig på att ta bort rodnad, pigmenteringar, acne och i vissa fall anti aging effekt. Mineralsmink fungerar även som solskydd om mineralerna titandioxid och zinkoxid ingår.

Var uppmärksam när du köper mineralsmink! Många märken marknadsför sig som mineralsmink trots att det inte innehåller 100% naturliga mineraler. Det räcker nämligen att produkten har ett fåtal procent mineraler för att det ska få marknadsföra sig som mineralsmink.

Många av de lite ”billigare” märkena blandar därför ut sina mineraler med andra ingredienser som inte är lika snälla mot huden. Var noga när du väljer och läs alltid på innehållsförteckningen. Ju färre ingredienser desto naturligare produkt och det som nämns först är det som produkten innehåller mest av.

OVElina2.jpg

Jag testar just nu en ny bas från ett lite lyxigare mineral märke som heter Colorescience. Jag har alltid haft en liten fördom mot att bara använda pudriga produkter i ansiktet då jag är ganska torr men produkterna ger verkligen ett positivt synligt resultat och därför vill jag visa upp vad jag hittat. Dessutom använder märket sig av få och bra ingredienser.

OVE700kvdr9ds0lsllmmf-qnpvrzzc5dyvxyzqrwkj44bvy9ie0po-8cwqt7kp3fd5sjvf7qg_5w40acns0erhfzdzttlbh_ze_yiyreeusz3qahsnbpdh2hhsz0s-blaeo8wvdvxsbwsys0-d-e1-ft_copy.jpg

Skin brightening face primer spf 20

Vad den gör:

 -Boostar lystern
 -Lätt gul ton ljusar upp huden
 -Slätar ut huden inför makeup

Så här tyckte jag: En primer lägger du på innan basen för att få ett jämnare resultat. Den här produkten har en härlig konsistens. Den är liksom "trögare" att smörja på än vanliga primers vilket gjorde att man verkligen känner att den jämnar ut huden! Mina porer blev mindre och trots det växlande vädret håller sig basen matt och sitter jätte bra under hela dagen. Den har en svag doft av c-vitamin vilket gör att man känner sig super fräsch. Colorscience face primers finns i 6 varianter. PRIS: 475:-

OVElina4.jpg
Borstens kvalitet har väldigt stor betydelse för resultatet då en sämre borste kan bidra till att pudret inte kan arbetas in på rätt sätt.

Pressed mineral foundation

Vad den gör:

- Ger medium till full täckning
- Perfekt att ha varje dag eller för att kamouflera
- Innehåller vitaminer och antioxidanter
- Ger en mjuk känsla till huden
 
Så här tyckte jag: Wow, här ser man verkligen en stor skillnad på före- och efterbilden nedan! Produkten lägger du på med en liten kabukiborste i cirkulära rörelser. Borsten kan verkligen vara avgörande! Om borsten inte är gjord av äkta hår yr mineralpudret omkring i stället för att lägga sig på huden. Pudret ger en jämn finish med jätte fin lyster! Jag älskar den här! PRIS: 545:-

OVElina3.jpg
Mina porer och linjer blev mindre och min hud höll sig matt hela dagen. Bilden har inga filter, andra ljus eller någon slags retusch.

OVElina.jpg

Sunforgettable® mineral sunscreen spf 30

Vad den gör:
-Bättrar på UVA/UVB skydd
-Bättrar på din makeup under dagen
-Lätt täckande och lätt att applicera

Så här tyckte jag: En bra produkt att ha i handväskan om man lätt blir lite glansig under dagen och brukar använda massa puder för att ta bort det. Produkten lägger sig tunt på huden och fräschar upp. Det var något svårt att få ut produkten i början men efter ett tag så kom man på tekniken. PRIS: 495:-

OVEsunforgettable-lip-shine-spf-35-924x784.jpgSunforgettable lip shine SPF 35

Vad de gör:

-Ger en naturlig glans
-Säker, ger ett direkt UVA/UVB skydd– SPF 35
-Långvarig återfuktning

Så här tyckte jag: Härligt läppglans i fina nyanser. Jag testade färgen Champagne som gav en nude-känsla med en liten plumpande effekt. Den här produkten kan du ha i solen vilket du faktiskt inte kan med många andra läppglans. Den svaga doften av mentol gav också ett plus i kanten då man kände sig väldigt fräsch! PRIS: 245:-


Colorscience Inköpsställen i Sverige:
Conturkliniken i Stockholm
Behandlings Centret Hud och Kroppsvård i Luleå
Löfving Kliniken Göteborg
Skin Fashion Clinic i Kungsbacka

 


AV: LINA EKH
makeupbylina.devote.se