Hon har rest över hela världen själv!

Hon har rest över hela världen själv!

Den här tjejen är allt annat än feg. Tvärtom hon är så modig så klockorna stannar! Tänk dig själv att gå där ensam på gatan i ett krigsdrabbat land när du inte har vet alls hur landet eller kulturen fungerar. Det kräver minst sagt mod. Anledningen att hon gjort detta är för att bryta normer och tänja på gränserna. Snacka om girlpower!

Cassie DePecol heter tjejen från Connecticut. Hennes sätt att inspirera är genom sina resor. Hon har nu blivit den första kvinnan att besöka alla världens länder och också den snabbaste personen med att göra det, enligt CNN.

På 18 månader och 26 dagar besökte hon alla 196 länder ensam. Rekordet som funnits innan henne var en man som reste jorden runt på tre år och tre månader. Det var 2010.

– Man måste gå utanför sin bekvämlighetszon och göra saker som bara män har gjort och på sätt tänja på gränserna, säger Cassie DePecol till CNN. 

Cassie DePecol har fått meddelanden från kvinnor över hela världen som berättar att de inspirerats av henne – ”Det betyder så mycket för mig”, berättar hon för tv-kanalen.

Cassie DePecol berättar att hon, när hon började planera för sin expedition räknade med att det skulle kosta 198 000 dollar och med hjälp av sponsorer kunde hon finansiera sin resa. Det svåra var att få alla visum och det tog drygt fem och en halv månad bara det och många statusuppdateringar på Facebook där hon bad sina vänner om hjälp att komma in i vissa länder. 

Planterat massa träd
Cassie DePecol förespråkar en hållbar turism så för att kompensera för alla sina egna flygresor har hon planterat träd i mer än 50 länder. 

Besökt krigszoner
Under sin expedition har hon besökt flera krigszoner, däribland Syrien. Cassie DePecol berättar för CNN att hon var i en av Syriens största hamnstäder, Latakita, och där kände hon sig trygg. Men hon upplevde det som att många tycker att det är konstigt att en amerikansk tjej reser ensam.

– Jag har aldrig känt att jag har varit i fara på något sätt. Jag tror att folk kan tro att man i vissa länder blir skjuten på gatan. Men så är det inte alls, säger hon till CNN.

"Vi ska förstöra dig"
En händelse som dock gjorde henne nervös var i Nordkorea.
– Jag hade det mest intensiva handslaget där med en soldat. Han kramade min hand så hårt och sa ”vi ska förstöra dig, Amerika”, berättar hon för CNN men säger samtidigt att hon inte kan göra något åt det.

Cassie DePecol sammanfattar det som att hon inte stött på så många utmaningar när hon rest ensam som tjej. 

– Jag tror att många kvinnor i många länder, också i Amerika, känner att de inte kan åka ensamma till många platser. För att de är rädda att bli kidnappade eller våldtagna. Det är legitima rädslor, säger hon till CNN och berättar att hon tränade Krav Maga, en israelisk kampsport, för att kunna försvara sig.

Se videon om Cassie här nedan. Så cool tjej!


Originalartikel frå GP.se