Hon var bara 17 år när hon blev gravid!

Hon var bara 17 år när hon blev gravid!

Nittonåriga Amanda Barwich, syster till Devotebloggaren Angelica Barwich, har tidigare bloggat på Nouw men flyttade nyligen över sin blogg till Devote och gick i och med det rakt upp på topp-tio-listan. Hon blev gravid redan som sjuttonåring och är därmed en av Devotes yngsta mammabloggare.

Hej Amanda och varmt välkommen till Devote! Berätta – vem är du?
– Jag är en tjej på 19 år som växte upp i Stockholm med mamma, låtsaspappa och 3 syskon. Jag bor deltid med dem i Kungsängen och deltid i Spånga med min egen familj som består av min pojkvän och vår ettåriga son Leonel. Mina största intressen är att blogga och ta hand om Leonel. Och såklart att vara med mina vänner.

 Du är mamma, hur gammal var du när du blev gravid?
– Jag var bara 17 år när jag blev gravid och fick reda på det så sent som i vecka 23 via ett ultraljud. Den känslan oj oj! Alltså jag kommer knappt ihåg det för jag glömde att jag ens levde just då. Det var med andra ord en ganska så stor chock för mig. Graviditeten var ju inte planerad alls men nu är jag så glad att det hände.

 Vad har varit de största rädslorna med allt?
– När jag väl fick reda på att jag var gravid så var jag jätte rädd för missfall och när han väl kom var jag rädd för plötslig spädbarnsdöd men annars inte så mycket mer.

 Har du alltid längtat efter barn?
– Ja såklart, när jag var yngre så längtade jag till jag skulle få en egen bebis. Bestämde till och med namn på mina barn redan då haha. Dock bara flicknamn!

 Vad handlar din blogg om?
– Min blogg handlar om att vara en ung mamma med vilka för- och nackdelar det innebär och går igenom. Skriver även hur det var att vara gravid och tipsar och tycker till om olika grejer. Jag vill inspirera andra gravida. Men så skriver jag även om mode och lite vardagsgrejer som jag hittar på.

På vilket sätt vill du bli beskriven av andra?
– Jag vill gärna höra att jag är trevlig och omtänksam som bryr mig om andra människor. Jag blir så glad när jag får höra att någon tycker gott om mig. Detta gäller både vänner och läsare.

Vad är ditt drömyrke?
– Det skulle ju vara en dröm att bli en stor och framgångsrik bloggare. Om inte det så skulle jag vilja bli frisör. Gick frisör linjen när jag blev gravid och ska även fortsätta den linjen till hösten.

Vad är din största passion i livet? Förutom familjen.
– Jag älskar faktiskt att skriva så bloggen är en av mina passioner. Att skriva om allt vad man tycker och tänker och även hur jag mår och hur jag känner. Det är otroligt skönt och jag gillar att vara väldigt personlig på bloggen.

Vad är din högsta dröm?
– Min högsta dröm är att ha en fin familj och bo i en stor villa med pool och trädgård.

Följ Amanda Barwich på hennes blogg här!