Hur går man vidare efter ett breakup?

Hur går man vidare efter ett breakup?

Hej bästa Tove! Kan inte du skriva ett inlägg hur det är att gå vidare efter att ha fått hjärtat krossat? Hur vågar man kasta sig ut igen och ge kärleken en ny chans? Kram. 

Fick den här kommentaren här om dagen och kände bara att jag ville svara på den. Det var längesen jag var "såhär" personlig men detta känns ändå som ett ämne jag vill lyfta upp då jag ändå varit med om 2 jobbiga breakups i mina dagar. Först och främst vill jag bara säga, att jag vet exakt hur det känns att få hjärtat krossat och jag hoppas bara du låter dig själv vara ledsen. Det är så viktigt! Breakups tar tid och det kan vara jobbigt i upp till 6-12 månader liksom, och så måste det få vara. Men självklart finns det sätt att göra det lite lättare, man kan ju liksom inte ligga hemma i ett halvår. 

x Försök hitta det bra med att vara "själv". Det är jobbigt att ta tag och göra saker ensam, eller kasta sig ut i saker man kanske inte hade gjort innan. Men det är exakt det man behöver. När jag blev dumpad bestämde jag mig för att bara tacka ja till allt som kom i min väg, även om jag egentligen bara kände "neej det ger mig ångest". Detta gav mig självförtroende tillbaka och jag började till slut hitta vem jag själv var i ensamma stunder eller sociala sammanhang. Innan hade det liksom alltid varit ett "vi" att luta sig tillbaka på vilket både kan vara positivt och negativt. Sen njuuuut av att du bara har dig själv att "bry" dig om nu. Du kan göra exakt var du vill. Ha spakvällar i 6 timmar, vara ute hur sent du vill utan att höra av dig till någon, duscha hur länge du vill, prata med vilka du vill, träffa vänner och göra exakt det du vill, när du vill. Låter som att ett förhållande är ett fängesle haha, så är det ju inte, men wow vilken frihet jag kände när jag hade kommit till detta stadie.

 

Här kan du läsa alla Toves tips!