Maxinne Björk om sin uppväxt, droger och öppenhet inom familjen

Maxinne Björk om sin uppväxt, droger och öppenhet inom familjen

Det här inlägget är jag beredd på att jag förmodligen kommer få en del kritik för, men må det vara. 
Jag vill vara ärlig och vill prata öppet om tabubelagda ämnen. Jag förespråkar inte droger men jag tycker att alla är fria till sina egna val. 

Det här med droger - som är så extremt tabu i Sverige bland annat. För mig är det något som bör vara upp till var och en. Jag förstår såklart att det inte är en enkelt fråga att ta i av många anledningar, men vi är väl alla fria människor med egna val. Så om en vuxen människa gör valet att ibland bruka droger (läs bruka och inte missbruka, en mycket stor skillnad) - så är inte det några konstigheter kring det tycker jag. Jag har testat en hel del under mina dagar - av ren nyfikenhet. Min biologiska pappa valde ju droger och alkohol framför sin familj så på något sätt triggade det mig att vilja testa på något som var så pass starkt som kan få en att göra sånna val i livet. Efter att min biologiska pappa var till mestadels ute ur mitt liv så har min mamma och min ”nya pappa” gett mig väldigt sunda värderingar kring droger. Jag fick nog mer information än vad de flesta under sin uppväxt brukar få om alla olika droger som existerade för att min nya pappa jobbade på Paragraf 12-hem, som är vårdande ungdomsanstalter för ungdomar det gått snett för. Istället för att bli bortskrämd av all information så började nog en nyfikenhet gro i mig istället. Så i smyg lånade jag böcker på biblioteket om droger för att lära mig mer. Minns att E som i Ecstacy kom till att bli en av mina favoritböcker. 

Jag är väldigt tacksam att jag ändå har växt upp i en familj där vi har kunnat prata om allt. Om sex, kärlek, nakenhet, alkohol, droger och allt där till. Jag tror att det är viktigt att kunna... 

Klicka här för att läsa hela inlägget