Undersökning – Maten du ska bjuda på för en lyckad dejt

Undersökning – Maten du ska bjuda på för en lyckad dejt

Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg. Om du inte redan har planerat din datenight är det hög tid att göra det. Middag är alltid ett säkert kort och vi vet vad du bör föreslå för mat för en lyckad dejt – och vad du helst ska undvika!

Middag brukar alltid funka på en första dejt – men vad som ska serveras verkar ha större betydelse än vad man tror. I alla fall enligt en undersökning gjord av dejtingappen happn. Det italienska köket verkar gå hem hos de flesta på första dejten men även svensk mat är en favorit bland singlarna. Trots svenskarnas kärlek till tacos och hamburgare, ligger den mexikanska och amerikanska maten i botten på listan.

Du får nog skynda dig om du ska få ett bord på någon romantisk restaurang –  bokningarna på parborden brukar kunna strömma in i takt med att det närmar sig den 14 februari. Eller varför inte föreslå en middag hemma istället? Enligt undersökningen drömmer var tredje svensk om att bli bjuden på hemlagad middag när de går på dejt. Singlarna verkar vara minst lika nöjda om det serveras en italiensk pasta eller krämig risotto på hemmaplan. Tapas brukar också båda gott för en lyckad hemmakväll.

 

Topplista

Italienskt 26 %

Svenskt 17 %

Japanskt 8 %

Spanskt 8 %

Thai 6 %

Libanesiskt 5 %

Grekiskt 5 %

Franskt 4 %

Indiskt 4 %

Amerikanskt 3 %

Kinesiskt 3 %

Mexikanskt 3 %

Turkiskt 2 %

Annat 8 %

 

Kartläggningen är baserad på en nordisk undersökning bland 2231 användare på happn varav 776 svenskar. Undersökningen genomfördes genom en webbenkät i januari 2018.

 

Bildkälla: Shutterstock

Text: Louisa Strid