VECKANS INTERVJU - wysteriiasblogg.se

VECKANS INTERVJU - wysteriiasblogg.se

Vad tycker du om dagens ideal? Är det något du känner dig påverkad av?
Vad är dagens ideal egentligen? Jag tror vi alla har olika ideal men de flesta bottnar väl i en och samma sak, att se "perfekt" ut. Eftersom jag rört mig i modellkretsar under några år så är det såklart det långa och smala idealet jag många gånger har påverkats av. Jag påverkades dock mer för 2-3 år sedan än vad jag gör idag. Jag försöker att inte jämföra mig med andra men det är klart att det är svårt att låta bli ibland. Jag har många gånger önskat att jag också vore lång och smal så att jag skulle kunna göra just "den där" avancerade posen på ett snyggt sätt medan jag andra gånger känner mig väldigt nöjd med att jag ser ut som jag gör. Jag kan ju göra andra poser som passar min kroppsform, right? ;)

Har du några komplex? I så fall - vad?
Klart jag har komplex, jag gillar inte mina vader för att ta ett exempel. Dom är väldigt kraftiga och det är sällan jag kan få på mig stövlar - dragkedjan går inte att få igen många gånger. Inte ok eftersom jag är väldigt förtjust i skor ;) Men jag är inte ensam om det här problemet heller vet jag och det går liksom att leva med ;)

Skulle du säga att du har bra självförtroende?
Ja faktiskt. Jag tror mer på mig själv nu än vad jag gjort tidigare och när jag ser mig själv i spegeln så lyfter jag inte fram de mindre bra sakerna hos mig själv utan lyfter fram de bra istället. Jag har ändrat mitt tankesätt om mig själv väldigt mycket de senaste månaderna så mitt självförtroende har stärkts väldigt mycket. Sen är det klart att dagarna innan "veckan" så kan jag känna mig som världens fulaste / tråkigaste / mest värdelösa människa och känna mig lika snygg som ett sprängt utedass ungefär ;) Men det har ju sina naturliga förklaringar ala hormonstorm och det får jag nog tyvärr leva med ;) Som tur är så går det ju över ;)

Artikelbild 
Eftersom Cilla haft kontakt med den tuffa modellvärlden har hon en del erfarenhet av ett hårt ideal

Tror du det är möjligt med ett idealfritt samhälle? Om inte - varför?
Med tanke på att det känns som att den värld vi lever i blir mer och mer utseendefixerad så nej, det tror jag faktiskt inte. Alla människor kommer antagligen inte alltid ha samma ideal, men något ideal kommer nog de flesta sträva efter. Större / mindre bröst, att vågen visar 10 kg mindre, vitare tänder, större muskler, att gå upp 10 kg etc etc beroende på vilket ideal var och en har.

Vad tror du är det största anledningen till att många känner såpass mycket press på sitt utseende idag?
Jag tror att mycket av det beror på allt vi kan läsa / se i media och i diverse tidningar. "Så här går du ner i vikt", "så här blir du sommarfräsch", "10 modemåsten i garderoben", "fettfällorna" och jag vet inte allt man kan läsa om i dagens tidningar. Det är väldigt sällan artiklar handlar om att "du duger precis som du är". Det är vanligare att något måste ändras hos läsaren eller så måste dem köpa något för att "passa in". Klart såna saker sätter press på oss.

Har du några tips för alla tjejer därute för att öka sitt självförtroende och självkänsla?
Jag tycker att det är jätteviktigt att man inte ska jämföra sig med andra, ska du jämföra dina prestationer med någon så gör det enbart med dig själv!
Gör du ett misstag så häng inte upp dig på det, det är av våra misstag vi lär oss saker. Många gånger så tror jag vi har en tendens att se ner på oss själva när vi gör "fel" (jag gjorde det konstant tidigare, tyvärr), men antagligen är det så att det vi planerat kanske inte blev som vi tänkt oss. Lär dig av misstaget istället.
Den egna inställningen är jätteviktig, tänker vi enbart negativa tankar om oss själva så är det ganska logiskt att självförtroendet och självkänslan sjunker. Skriv ner saker du är bra på på ett papper. tex; bra på att rita, vågar hoppa från femman på badhuset, tar väl hand om min katt, kan äta 1liter glass utan problem (jo det är jättebra att vara bra på just det ;P) etc etc. Kommer du på 50 saker som du faktiskt inte suger helt totalt på? Klart du gör, ta hjälp av bästa vännen eller en familjemedlem om det behövs. Bara att utgå från de sakerna jag skrev nu så kan man antyda att man är konstnärligt lagt, modig, omtänksam &  en glassälskare. Enbart en massa positiva saker, du är nog inte så dålig trots allt. eller hur? ;)
Och framför allt, se möjligheter istället för svårigheter!


Besök hennes blogg HÄR