Vinner Sverige sommarens dam-VM?

Vinner Sverige sommarens dam-VM?

SAMARBETE CONCEPT

Det är den här typen av turneringar som har den unika förmågan att få folk från olika länder och kulturer att mötas upp i en enda stor folkfest. Mästerskapen av denna kaliber ställer också allting på sin spets med laddade matcher där allting står i potten. Således utgör de även en extra spännande period för de som gillar att betta på matcher. Tänker du spela på de stora matcherna? Då är det dags att ta reda på var du hittar bästa odds för fotbollsmatcher bland de olika sajterna som täcker eventet.

Då spelar Sverige sin första match 

Redan i början på juni förstod vi att över en miljon biljetter till VM är sålda. Den 20 juli är det äntligen premiär när värdnationen Nya Zeeland (som har mästerskapet tillsammans med Australien) tar emot Norge i öppningsmatchen. För Sveriges del får vi däremot ha lite mer tålamod i väntan på att den första bollen ska sparkas. 

Först den 23 juli är det dags för Sverige att ta plats i turneringen, då mot Sydafrika i en match som spelas i Wellington. Därefter väntar matcher mot Italien och Argentina, som landslaget förväntas slå utan större problem. 

Kan Sverige vinna dam-VM 2023?

Många är vi som drömmer om att Sverige ska färdas hem över Stilla havet med en guldmedalj. Vågar vi tro på experterna är det långt ifrån en omöjlighet att drömmen besannas. Enligt experten Saga Fredriksson tror hon att Sverige kan gå hela vägen – förutsatt att planeterna står i linje. Hon menar att Sverige minst kommer att spela kvartsfinal, men att vi kan gå hela vägen om samtliga bitar sitter. Däremot flaggar hon för att vi även har en lägsta nivå som är något för låg om inte våra offensiva stjärnor kliver fram. 

När det kommer till vilka oddssättarna har som favoriter är Sverige en bra bit utanför topp tre bland de som spås kunna vinna mästerskapet – där hittar vi USA på första plats med England och och Spanien bakom dem. Sverige placerar sig runt många experters femteplats på oddslistan, vilket i så fall skulle ta dem till en semifinal. 

Hur det faktiskt kommer att gå för Sverige återstår att se. Skönheten med fotboll är ju trots allt att vi aldrig vet hur det kommer att gå. Oavsett blir det en spännande resa att följa fram till och med den 20 augusti när finalen ska spelas. Samtliga matcher sänds på Viaplays kanaler.