Min helg

Eftersom jag jobbar hela juni så fyller jag helgerna med en massa härliga saker som jag inte hinner göra i veckan. Började helgen med att åka till hornstulls marknad vilket påminner mig lite om Smorgasburg i Brooklyn som jag älskar. Jag åt en crêpe med citron och socker som var magisk och kikade lite på loppisen som var, ja, usel. Så jag gick vidare till.... ....Dusty Deco som är ett gammalt garage omgjort till en inredningsbutik där det säljs antika möbler, doftljus och inredningsböcker. Älskade mattorna och lamporna samt fåtöljen Diamond Chair som jag har hemma;). Det var en väldigt trevlig stämning, de bjöd på coronas och spelade skön musik.  Har en förkärlek för soffbord, tycker det är så fint med stilleben bestående av coffeetable books, doftljus och snittblommor. Mötte upp Anna för att handla mat till vår söndagsutflykt. Älskar Estrellas nya linschips, de smakar som en blandning av hot snacks och lantchips och namnet lurar en att det är nyttig... Vi satt ute i trädgården och gjorde vietnamesiska köttbullar med nudelsallad. Senare på kvällen kom pappas åtta av pappas vänner för att fira hans födelsedag och vi satt i trädgården med och åt med tända ljus. Älskar när sommaren kommer då man träffar alla familjekompisar på middagar. Anna sov över och vi gick upp tidigt för att åka till Vaxholm där vi badade, åt glass och strosade runt.  Min strandväska från Cannes; tänkte visa vad jag har i den i ett separat inlägg. Här kommer recepten på picknicken vi gjorde;Nudlar med jordnötter och salladskål300 g äggnudlar1 liten salladskål1/2 purjolök1/2 gurka1 dl jordnötter1 kruka korianderDressing:1 vitlöksklyfta1 röd chili1 msk finhackad ingefära2 lime1 dl ljus soja2 msk sockersaltGör så här:Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj och strimla salladskålen. Finstrimla purjolöken.Skala och kärna ur gurkan och skär den i långa strimlor med en potatisskalare. Grovhacka jordnötterna och koriandern.Gör dressingen: Skala och finhacka vitlöken. Strimla chilin och finhacka. Blanda med finhackad ingefära. Pressa ner limesaft och tillsätt soja och socker. Blanda och smaka av med salt.Lägg upp salladen i en skål och blanda med grönsaker och nötter. Ringla dressingen över salladen.Vietnamesiska köttbullar med vitlök och sojaDu behöver:500 g finmalen fläskfärs2 tsk fisksås1 msk socker1 schalottenlök (finhackad)1 vitlöksklyfta (finhackad)vitpeppar och 1 nypa salt1 msk neutral olja1 kruka färsk mynta (till servering)Gör så här:Lägg färsen i en bunke. Blanda samman fisksås med socker tills det löst sig och tillsätt i färsen. Blanda i lök och vitlök och krydda färsen med nymald vitpeppar och salt. Ställ färsen i kylen för att smakerna ska utveckla sig i minst en timma. Forma små köttbullar och stek dem gyllenbruna runt om i olja.Grovhacka mynta och strö över köttbullarna. Servera till nudelsalladen.