Saffransbutterkaka med mormors hosta

Ingredienser:1/2 paket jäst75 gram smör2,1 dl mjöl0,75 dl socker1/2 paket saffran (jag tog hela) 1 krm salt 7 dl vetemjölFyllning:100 g mandelmassa 1 msk vattenVaniljkräm (mormors osta): 1/2 dl strösocker2msk majsstärkelse3 dl mjölk3 äggulor2 tsk vaniljsocker Till pensling:ägg Så här gör duSmula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt det bli ca 37°C. Rör ut jästen med lite av mjölkblandningen och häll sedan i resten. Blanda i socker, saffran och salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig. Strö lite mjöl på ytan så att den inte torkar. Täck med bakduk och låt jäsa ca 45 minuter.Riv mandelmassan. Rör ut den med vattnet så att den blir bredbar.Smörj bakformen, ca 24 cm i diameter.Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda igenom den, ev med resterande mjöl. Kavla ut degen till en platta. Bre på mandelmassan. Rulla ihop från långsidan. Skär i ca 3 cm långa bitar. Packa bitarna i formen. Låt jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.Värm upp alla ingredienser till vaniljkrämen i en kastrull. När kakan jäst färdigt då klicka ut mormors osta på varje bit.Sätt ugnen på 200°C. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. Låt kallna på galler.