Ny Kategori - Veckans Extrapris!
Jag ljuger inte när jag säger att det jag ser allra mest fram emot på söndagskvällar är att vakna på måndagen, öppna ICA-appen och spana in veckans extrapriser. Jag älskar det, det känns nästan som att få en liten present och ger alltid bra inspiration till kommande middagar. Extrapriser är ofta varor som butikerna vill ”bli av med” och när det gäller frukt, grönt och färskvaror innebär det många gånger sånt som är i säsong. Att köpa extrapris är alltså himla fint, det blir både billigt och ofta ”rätt” i förhållande till årstiden! Därför kom jag på idén om att börja med en ny kategori här i bloggen - Veckans Extrapris! Min morfar jobbade på ICA så hela min familj har alltid varit hängivna ICA-kunder. Dessutom bor jag precis vid ICA Liljeholmen, som är en fantastisk matbutik. Därför känns det naturligt att dra igång den här kategorin med att utgå från ICAs Extrapriser, men vi får se hur det utvecklar sig. :) För er som inte är ICA-kunder kan jag trösta med att många av de större kedjorna ofta har liknande/samma priserbjudanden ute samtidigt. Jag gissar att det hör ihop med säsong men ibland undrar jag faktiskt om de inte samarbetar? Jaja, nu till veckans recept. Veckans Extrapris Vecka 13 – Tomatfiskgryta med Paulúns SupermixDenna veckan var jag faktiskt förvånad över det relativt tråkiga utbudet av Extrapriser. Tråkig start på kategorin kanske, men också en sporre till att vara extra kreativ. Eftersom jag i stor utsträckning undviker tillsatser i min matlagning blir jag sällan exalterad över extrapris på halvfabrikat. Däremot såg jag till min förtjusning att det fanns ett erbjudande på Paulúns produkter denna vecka! Har ni testat Paulúns Supermix? Den finns i tre varianter, alla storfavoriter hos mig. Ganska dyra men oj så goda.. På ICA Liljeholmen hade de dessutom erbjudande på tomatkross och Valios ostnyhet Gourmesan denna vecka, så dessa tre fick bli min inspiration. Receptet nedan är en variant på en enkel vardagsrätt jag ofta lagade när jag bodde i Italien. Det är en snabb, enkel och billig ”allt i ett-gryta” där jag kokar grynblandningen direkt i grytan vilket är himla smidigt. Dessutom går det att variera innehållet lite utifrån vad man råkar ha hemma. En mjuknande morot kanske? Lite extra paprika? Kapris? Jag brukar äta grytan endast med något grönt till men den går såklart utmärkt att servera med en klick yoghurt eller en bit bröd. Ingredienser· 400 gr vit fisk (färsk eller tinad)· 4 portioner Paulúns Supermix (180 gr. Jag använde den lila med råris, gröna linser, quinoa och pumpafrön)· 1 lök· 1 röd paprika· Stammen av en broccoli· 5 - 6 soltorkade tomater· 3-4 dl vatten· 1 buljongtärning· 1 burk krossade tomater (500 gr)· Oliver· 1 dl riven ost (Gourmesan) Hacka lök, paprika och broccoli i lagom stora bitar. Fräs löken mjuk. Tillsätt sedan övriga grönsaker, soltorkade tomater, buljong, de krossade tomaterna och vattnet. Låt koka upp innan du har i supermixen. Låt grytan koka i ca 20 minuter, tills grynen känns färdiga. Tillsätt då fisken. Efter hand som fisken tillagas kan man dra isär den i mindre bitar. Precis innan servering är det dags att ha i oliver och gourmesan. Glöm inte extra salt & peppar!