Öppen Wrap med smaker från Mellanöstern

Efter att jag delat receptet på Baba Ganoush blev jag inspirerad att använda mina röror till något kreativt. Jag hade ett gäng Libabröd i frysen som jag tog fram, och vips föddes idén om till öppen wrap.Eftersom jag inte är så svag för vanliga tortillabröd använder jag helst Libabröd när jag gör wraps. Det är de bröden man har till kebab- och falafelrullar ni vet? De är lite tjockare än tortillabröd men himla bra tycker jag eftersom de nästan aldrig innehåller några tillsatser. Finns i både vete- och rågvariant dessutom!I Lund och Malmö, där jag har växt upp, finns det väldigt mycket mat och inspiration från Mellanöstern. Min bror har bott nästan 2 år i Libanon och han tycker tom att falafeln i Malmö är bättre än den i Beirut! Jag har också flera barndomsvänner från Mellanöstern så jag har ätit en hel del mat ur det köket ända sedan jag var ganska liten.Hur som helst. Till wrapen nedan blandade jag tre olika röror men man kan såklart ha så många eller få som man själv har lust med. Jag grundade med min Baba Ganoush och toppade sedan med hummus, tahini- & yoghurtsås samt muhammara. Muhammara är en kryddig paprikaröra med rostade valnötter, även den lite rökig i smaken. Man brukar kunna hitta Muhammara i delidisken men jag brukar göra min egen. Ni kanske vill ha recept på den med? Här kommer i alla fall wrapen sålänge! Öppen Wrap- 1 Libabröd- Baba Ganoush- Hummus- Yoghurt- & Tahinisås (jag blandade även i persilja & citronskal)- Valfria grönsaker- Färsk dill & persilja (valfritt)- Citronsaft (valfritt) Bre Baba Ganoush i ett jämt lager över brödet. Fördela sedan dina grönsaker ovanpå. Jag skar gurka, tomat och paprika med en mandolin och thade även lite grönsallad ovanpå.Klicka sedan ut dina övriga röror på brödet. Avsluta gärna med att toppa din wrap med färsk dill & persilja, samt lite citronsaft.  Wrapen kan ätas som den är såklart, men själv jag rullade ihop min. Inte lika vackert men MUMS så gott! Kan varmt rekommendera detta som en stadig helgfrukost eller enkel lunch. Nom nom. Tips! Självklart kan du grunda med någon av de andra rörorna istället, om du hellre vill ha mer av t.ex. hummus än baba ganoush.