Hatkärleken till lök

Hörrni, jag skulle vilja prata lite lök med er. Gul lök. Eller egentligen även rödlök, vitlök, schalottenlök.. Men låt oss fokusera på gullöken.Jag älskar gul lök i matlagning, det är så himla användbart och smakrikt. Perfekt som bas i en gryta eller soppa, eller stekt och karamelliserad som ett tillbehör. Eller fint hackad i en tomatsalsa. Eller nedriven i en färsblandning.. Ja, löken är helt enkelt himla användbar, och ofta är det just löken man börjar med när man ska laga mat.MEN, snälla säg att det inte bara är jag som avskyr att hantera löken i köket? Allt från det att man får hem den tills att den ligger i pannan tycker jag är galet irriterande faktiskt. Skal som smular och hamnar på golvet bara man tar i löken. Och när man sen ska skala den, ja då sitter det som fastklistrat istället..! Är det någon som har bra tips på hur man enkelt får bort alla skalrester på ett smidigt sätt? När man väl har fått av skalet och äntligen ska börja hacka, ja då är iallafall jag en sån där blödig person som jämt börjar gråta. Det svider och rinner från ögonen och samtidigt är det ju svårt att torka tårarna för man har händerna fulla med lök.. Bah. Här är det tillslut färdiggråtet! Denna gång hackade jag ytterliggare et gäng grönsaker som skulle vara till en kycklingbuljong. När man kommit hit då vänder matlagningen för mig, det är nu som den roliga biten börjar tycker jag!