Bao buns med långbakat fläsk

Testade mig på bao buns och det blev supergott! Det tog lång tid men det var värt det. Det är många olika moment men jag förberedde mycket under tiden bröder jäste. För att laga detta använde jag mig av lite olika recept:Detta recept för kött och råkostsallad https://catarinakonig.elle.se/baos-med-langbakad-flasksida/ Detta för bröd och gurka https://www.lohmanders.se/recept/bao-buns-med-hoisinmarinerad-flaskkarre-och-chipotlebearnaise/ Tips på hur man ångar bröd https://helenaheltenkelt.com/2016/02/15/steam-buns-bao-brod-angat-brod-helt-enkelt/ Hade champinjoner till som jag gjorde enligt https://www.arla.se/recept/steamed-bao-buns-med-chilistekt-svamp/ Picklade rödlök https://mittkok.expressen.se/recept/picklad-lok/ Sen borde jag tagit nära kort på alla delingredienser, men det gjorde jag inte. Detta blev långt och lite rörigt så finns risk att jag redigerar någon dag. Ingredienser 4 port:   Jag började med den långbakade fläsksidan.  https://catarinakonig.elle.se/baos-med-langbakad-flasksida/ Långbakad fläsksida: 400-500 g fläsksida (rimmat går bra) 0.5 dl hoisinsås  1-2 msk ketchup 1 pressad vitlök 1 cm ingefära, riven Salt  Svartpeppar Dags att laga: Sätt ugnen på varmluft ca 125 grader. Jag fick köra med över- och undervärme och hade då ca 140 grader. Skölj av köttet och torka med hushållspapper. Blanda alla ingredienser (förutom kött) i en skål och gnid sedan på såsen på köttet. Det ska täcka överallt. Lägg sedan köttet i en mindre ugnsform och häll på det sista av såsen som kanske inte fastnade på köttet. Sätt in i ugnen i ca 3 h, köttet ska upp i 80 grader.                                                                                           _________________________________________________________ Sen var det dags att börja med brödet. https://www.lohmanders.se/recept/bao-buns-med-hoisinmarinerad-flaskkarre-och-chipotlebearnaise/ Ingredienser 12 bröd: 12 g färsk jäst (ca 1/4 paket) 2 dl lättmjölk 5 dl vetemjöl 1 msk strösocker 0.5 msk salt (tyckte det lät mycket, men det slutresultatet blev bra!) 1 krm bakpulver 2 msk smakneutral olja + lite extra olja till viktningen före gräddning Dags att baka: Rör ut jäst med mjölken i en bunke. Blanda därefter torra de torra ingredienserna i en annan bunke. Tillsätt de våta ingredienserna och knåda till en smidig deg, och knåda tills den släpper bunkens kanter. Här fattade jag inte om jag skulle tillsätta olja som en av de våta ingredienserna eller inte, men jag gjorde det och det blev bra. Inget fel på smaken och degen jäste fint. Jag använde mig av degblandare och där skulle den gå på låg fart i 10 min. Lyft upp degen ur bunken och smörj bunken med lite olja. Lägg tillbaka degen och låt jäsa ca 1 timme till dubbel storlek. Klipp under tiden ut 12 rutor bakplåtspapper som är ca 15x15 cm stora. Under tiden dom jäser, fixa den inlagda gurkan och rödlöken. När degen jäst färdigt, häll ut den på en lätt mjölad bänk och knåda så den blir slät. Dela degen i 12 bitar och forma varje bit till pingisbollstorlek. Kavla ut varje boll till en tunn oval. Pensla på lite olja på ena halvan och vik dubbelt.  Lägg de vikta bullarna på varsin bit bakplåtspapper och täck dem med en ren kökshandduk. Låt dem jäsa till dubbel storlek och riktigt fluffiga bröd under ca 40 min. Hetta upp vatten i botten på en vid kastrull och sätt ett durkslag, bambukorg eller ångkokartillsats över. Jag använde mig av den sistnämnda och det funkade kanon. Lägg ner bullarna med sitt bakplåtspapper i omgångar med så många som får plats. Ånga bullarna tills de har pöst upp och är fluffiga och lätta, det tar ca 12 min.                                                                                          _________________________________________________________Gjorde råkostsallad som ett tillbehör. https://catarinakonig.elle.se/baos-med-langbakad-flasksida/ Ingredienser 4 port: 2 dl fint skuren vitkål 2 dl fint skuren moron 2 msk koriander 1 lime 2 droppar sesamolja 4-5 droppar fisksås Dags att laga: Hacka allt som behöver hackas och blanda allt tillsammans. Klart!                                                                                          _________________________________________________________ Snabbinlagd gurka var också ett tillbehör. https://www.lohmanders.se/recept/bao-buns-med-hoisinmarinerad-flaskkarre-och-chipotlebearnaise/ Ingredienser: 1 st gurka 0.8 dl ättikssprit 12 % 1.5 dl vatten 3 msk socker 1 krm salt Dags att laga: Skiva gurkan med osthyvel eller riv på grova sidan av rivjärnet. Använde mig inte av mittendelen av gurkan. Krama ur överflödig vätska och lägg gurkan i en bunke. Häll på ättika, socker, och vatten och sist lite salt. Blanda och låt stå och dra i kylen minst 10 minuter. Mycket enkelt och mycket gott.  Och picklad rödlök. https://mittkok.expressen.se/recept/picklad-lok/ Ingredienser: 2 rödlökar 1 dl ättika 12% 2 dl socker 3 dl vatten Skiva rödlök tunt. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Man kan även koka upp lagen för att det ska gå lite snabbare. Låt den svalna isåfall innan du använder den. Lägg i den skivade rödlöken och låt stå i kylen en timme. Klart!                                                                                          _________________________________________________________ Sedan gjorde jag också chilistekt svamp till. https://www.arla.se/recept/steamed-bao-buns-med-chilistekt-svamp/ Ingredienser: 450 g Portabellosvamp (jag använde dock champinjoner) 2 msk smör 2 msk srirachasås 2 msk japansk soja 2 msk flytande honung Dags att laga:  Skiva svampen och lägg i en torr, het stekpanna. Stek i ca 2 min och tillsätt sedan smör och stek tills svampen är mjuk. Rör ned övriga ingredienser och koka ihop ca 3-4 min. Var försiktig så det inte bränns, mina svampar brändes lite.                                                                                          _________________________________________________________ Serverade sedan med chillimajjo (sriracha och majonäs), sesasmfrön, salladslök och koriander.