Raggmunk

Goda raggmunkar, smakade mest pannkaka med annan textur. Men kan absolut tänka mig göra igen, men att jag då gör dom lite tunnare. Nu blev dom ganska tjocka och inte så krispiga, men fortfarande goda. Recept från: https://www.ica.se/recept/raggmunk-med-flask-721803/ Ingredienser 4 port:2 dl vetemjöl4 dl mjölk2 ägg0.5 tsk salt900 g fast potatis2 msk smör Tillbehör: 400 g rimmat bogfläsk, morötter, lingonsyltDags att laga:Börja med att sätta ugnen på 125 grader och sätt in en plåt. Detta är för att kunna hålla raggmunkarna varma under tiden man steker alla.Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet i en bunke. Tillsätt resten av mjölken, äggen och saltet och vispa ihop. Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan, jag använde mig av ett durkslag till hjälp för att inte tappa potatis i slasken. Vänd ner potatisen i smeten, väntar man länge så kan potatisen börja mörkna. Det tror jag dock tar ganska lång tid, så egentligen ingen stress.Hetta upp lite av matfettet i en stekpanna och klicka ned smeten och stek raggmunkarna i omgångar. Lägg dom i ugnen när dom är klara för att hålla dom varma. Som tillbehör, skär upp morötter i stavar. Strimla och stek fläsket i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Redo för servering! Kollar man på bilderna ser man inte ens potatisen så vet inte riktigt vad som blev knasigt. Men tyckte konsistensen på smeten blev rinning, mer vätska än potatis. Jag kanske inte lyckades pressa ur all vätska ur potatisen? Men som jag skrev ovan så blev det gott och jag kommer nog göra det igen.