Godisbuffe Julafton 2015

Marshmallows Fudge   2 1/2 dl socker2 dl vispgrädde100 g smör25st marshmallows, stora200 g mörk choklad Gör så här Blanda socker, grädde, smör och marshmallows i en kastrull och värm under omrörning tills marshmallowsen smält. Låt koka 10 min utan att röra om. Ta sedan av kastrullen helt från plattan. Det är väldigt viktigt att inte glömma det! Blanda ner chokladen under omrörning. Häll smeten i långpanna cirka 20x30cm täckt med bakplåtspapper. Låt stelna och skär sedan i rutor. Förvara i kykskåpet!         Skumtomte Fudge   Ingredienser1 påse skumtomtar50 g smör1 dl vispgrädde2 dl socker150 g vit choklad Gör så här: Hacka skumtomtarna i bitar. Spara en handfull till garnering.Häll i resten av skumtomtarna samt allt utom den vita chokladen i en kastrull och smält på svag värme. Låt den släta smeten koka under omrörning i ca 10 minuter.Blanda i 150 g vit choklad och rör tills massan blivit blank.Ta av kastrullen från spisen och fortsätt röra tills massan blivit ljus och svalnat lite.Häll upp i en bakplåtsklädd form (liten), strö eventuell kokos och bitar av skumtomtar över massan.Ställ in i kylen och låt stelna.Skär i bitar och servera.     Vit Choklad & Citron Fudge     Ingredienser 1½ dl strösocker1½ dl vispgrädde1 dl vit sirap½ tsk salt50 g Smör100 g vit chokladrivet skal av 1 citron Gör så här: Blanda socker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 122°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har. Rör i smeten ganska ofta. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna något. Skär smöret i tärningar och hacka chokladen fint. Lägg ner det och citronskalet i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat. Häll smeten i en form, ca 15x20 cm. Låt svalna. Skär eller klipp kolan i bitar innan den stelnat helt. Försvara svalt. Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.     Choco Fudge med Flingsalt    1 burk med kondenserad sötad mjölk400 gram kvalietets choklad50 gram smör Ev. lite flingsalt på toppen Gör så här : Häll upp allt i en skål och smält över vattenbad under omrörning. och vill man kan man hacka i nötter eller torkad frukt. Rör tills smeten är slät och glansig, häll upp i en form klädd i bakplåtspapper cirka 20 *20 – eller beroende på hur tjocka bitar du vill ha. Låt den stå  svalt i några timmarn innan du skär upp den i bitar.