Mellanmålet

En sak som är typiskt mig är att vara konstant hungrig. Jag kollar in i kylskåpet eller skafferiet och hittar i n g e n t i n g att äta. Det får inte vara för mycket för att jag antagligen snart ska äta lunch eller middag, men det får ju heller inte vara för lite. För ett par år sen provade jag att göra frökäcke. Nyttigt, smidigt, gott och bla bla bla. Blir så anti saker som ska vara så jäkla bra. Men sen kom jag på att, varför inte? Så jag provade att baka det igen. Och det är faktiskt det bästa melliset, eller frukosten. Efter träningen eller före träningen. You name it.Sen är det ju också också allt det där andra- nyttigt,smidigt och gott. Här kommer mitt recept. Det är faktiskt inte så noga. Ta de frön ni har hemma eller de ni tycker om.  1dl sesamfrö 1dl pumpakärnor 1dl solroskärnor 1 dl majsmjöl En nypa salt 1/2 dl rapsolja 2 dl kokande vatten Blanda ihop alla frön tillsammans med salt och majsmjöl i en bunke. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och sätt ugnen på 150 grader. Häll i oljan och det kokande vattnet och rör om till en gegga. Bre ut det på bakplåtspappret. Jag är noga med raka linjer, tycker det blir "snyggare då". Du kan sedan toppa med antingen flingsalt, eller kanske vallmofrön? Det som faller dig i smaken. Grädda det i mitten av ugnen i ca 70 min. Dessa rosor har stått i snart två veckor. För er som inte visste det älskar jag blommor, och det har länge varit på tapeten att testa på en floristutbildning. Tips för att få rosorna att stå länge är att snabbt få ner dem i vatten. Snitta alltid om dina rosor. Inte med sax, utan med vass kniv. Snitta diagonalt så de får en stor yta att ta upp vatten och näring på. Ta bort alla blad som ska vara under vatten, och ställ de i varmt vatten. Ta sedan bort kronbladet ( de som är ytterst på rosen och som på bilden blivit lite mörka och ledsna) Se till så att blommorna inte står i drag. Det tycker de inte om. Vips-två veckors vackra rosor! Avokado och chiliflakes är min favorit