PANNACOTTA MED SMAK AV VANILJ & KARDEMUMMA

Det är helg, du ska ha middag. Ge middagen lite extra glans med en lättlagad dessert som får se dig att se ut som en mästerkock! Pannacotta går alltid hem. Just denna har smak av kardemumma och är toppad med rabarber och hallonkompott. Just nu är rabarber rätt svårt att få tag på och det lättaste är då helt enkelt att skippa rabarbern och ta hallon istället- eller varför inte blåbär? Till detta behöver du:1 vaniljstång3 dl vispgrädde2 dl mjölk3 gelatinblad1/2 dl socker1 msk kardemummakärnorLägg gelatinbladen i vatten ca 5-10 minuter. Lägg kardemummakärnorna i en mortel och mortla dem ordentligt. Det går också att ha finmalen kardemumma men smaken blir inte densamma. Koka under tiden ihop grädden,mjölken, kardemumman, sockret och vaniljstången. Innan du lägger i vaniljstången-gör ett snitt och skrapa ur kärnorna. I mitt allt ink stången i gräddblandningen. Låt koka i någon minut eller två, se till att blanda med visp så det inte bränns.Ta sedan av kastrullen från värmen. Ta nu gelatinbladet ur vattnet och krama ur all extra vätska. Lägg gelatinet i gräddblandningen och vispa lätt, så att det inte bitar av gelatinet kvar. Det ska vara en slät vätska.Häll upp i glas och ställ in i kylen. Låt de stå i minst 2,5 timma. Helst 4. Till kompotten behöver du:Hallon,blåbär eller annat bär2,5 msk strösockerMaizena (ungefär en tsk plus vatten lika delar.)Koka ihop bären med sockret i en kastrull på medeltemperatur. Rör sedan i maizenablandningen lite i taget. Toppa med kompotten när din pannacotta har stelnat. Lätt som en plätt!