Glutenfria Kanelbullar

Jag bakade glutenfria kanelbullar i helgen då jag missade kanelbullens-dag nu när den var. När jag bakar tar jag oftast inte hänsyn till blodsockret utan brukar variera från socker till sockerfritt beroende på vad som finns hemma osv. Jag kan tycka att det är skönt att ha ett gäng bullar/chokladbollar etc som kan höja mitt blodocker om det skulle behövas men även att ha godsaker utan något innehåll som påverkar blodsockret alls. Hänger ni med?Här kommer i alla fall receptet på glutenfria kanelbullarIngredienser (30 stycken):50 g jäst5 dl mjölk2 msk fiberhusk150 g rumsvarmt smör1 dl vit sirap1/2 dl strösocker1/2 tsk salt2 tsk stötta kardemummakärnor1 ägg10 dl glutenfri mjölmix (jag tog Sempers)Fyllning:150 g rumsvarmt smör1 dl strösocker1 msk vaniljsocker2 msk malen kanelGör så här:Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen i mjölken. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i ca 10 minuter. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter. Degen ska vara lite kladdig, det är bättre att arbeta in mer mjölmix innan utbakning om den blir för kladdig än att ha i för mycket mjölmix från början så att bullarna blir torra. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med mjölmix. Arbeta eventuellt in lite mer mjölmix om degen är för kladdig. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär platta. Rör ihop ingredienserna till fyllningen och bred den över plattorna.  Lägg i bullformar på plåtar med bakplåtspapper.Snäckor: Rulla ihop degen från långsidan och skär rullen i bitar. Lägg bitarna i bullformar med snittytan uppåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 45 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen i 250 grader i ca 8-10 minuter.Så goda och faktiskt helt okej i svårighetsgrad även om det krävs en hel del tålamod och tid, något jag börjar bli bättre på. Bjud din bästis på en kanelbulle och njut! /Diabeteskvinnan