Glutenfria scones

Jag fick ju hem ett paket av Lindroos som var fullproppat med nödvändigheter som är viktiga när man ska baka glutenfritt. Jag pratar om två produkter, Xantangummi och Fiberhusk. Fiberhusk är något jag använder varje gång jag gör bröd och xantangummi lite mer sällan. Men, jag har nu försökt utöka mina xantangummi-kunskaper och fick till så jäkla goda scones i lördags. Xantangummi gör att sconsen blir mindre smuliga vilket är svårt att undvika annars.Super lätt och super gott.  Ingredienserna som behövs Olja, en ingrediens jag nog använder till allt, och då menar jag ALLT. Kan liksom inte bli för mycket Hade ingen vanlig mjölk hemma så fick bli kokosmjölk Innan gräddning och efter gräddning Marmelad och ost. Den kombinationen är oslagbar på varma, nygräddade scones Så, för att göra dessa godingar behöver du följande:3 dl rismjöl, 1 dl majsmjöl, 1/2 tsk xantangummi, 2 tsk bakpulver, salt, olja (50 gram om du tar smör), 2-3 dl mjölkBlanda ihop de torra ingredienserna först. Blanda sedan med oljan och mjölken. Degen blir kladdig med försök att dela den i sex delar, nagga och grädda (225 grader) i 15 minuter. SERVERA OCH ÄT! Ni blir inte besvikna. /Diabeteskvinnan