Veganska, Sockerfria, Glutenfria SEMLOR! - Recept

Hej bästa ni! Jag känner att jag ligger lite efter med min uppdatering här. Jag har massor med bilder att visa er från helgen osv, men tillsvidare måste jag bara dela med mig av ett recept på SEMLOR som jag hittade idag! Jag är egentligen ingen semmel-person. (Säger man så?) Även om jag tycker att det kan vara gott så äter jag ytterst få semlor eftersom de i princip alltid innehåller gluten och känns så maffiga. Idag blev jag dock bjuden på en supergod vegansk semla på Pepstop i Stockholm, och det inspirerade mig till att baka egna semlor idag när jag kom hem!  ...och HERREGUD vad goda dom blev! Ni måste testa det här receptet! Semlorna är alltså både veganska, glutenfria och sockerfria. Jag hittade receptet här men har gjort om det lite eftersom jag ville försöka efterlikna semlan jag åt idag.HÄR KOMMER RECEPTET!Du behöver:1 dl kokosolja2 dl kokosgrädde3 dl mandelmjölk25 g jäst1 dl pofiber2 msk fiberhusk3-4 dl bovetemjöl1-2 tsk bakpulver1/2 dl agavesirap1/2 tsk salt1 tsk kardemumma Smält kokosoljan och tillsätt mjölk/grädden, värm till 37 grader. Smula ner jästen i en stor bunke och ev. kardemumman. Häll vätskan över jästen och rör tills jästen smält. Rör ner agavesirap och salt. Blanda alla torra ingredienser för sig. Blanda ned mjölet och bakpulvret. Rulla till bollar och lägg dem på en plåt. Grädda på 200 grader i ca 15 minuter.  Gröp ur bullen och blanda inkråmet (så roligt ord🤣) med lite cashewnötsgrädde och mandelmjöl. Jag tog även lite salt för jag är besatt av salt. Sen lägger du tillbaka röran i semlan och toppar med cashewnötsgrädde!(HÄR kan du läsa hur man gör cashewnötsgrädde) och VOILA!Det här var helt klart de bästa semlorna jag nånsin bakat. Att det också var dom första semlorna jag någonsin bakat är inte lika viktigt ;) Hehe, nej men skämt och sido. Ett riktigt bra recept som jag verkligen kan rekommendera om ni gillar semlor och vill testa något nytt!  /Elin