Kanel och Äpple Pannacotta

  Ett tips nu i December myset är denna Kanel och äpple pannacottan tillsammans med hasselnötter och nougat.    Ingredienser 200 g äpplen1 dl vatten1 dl strösocker3 gelantinblad5 dl vispgrädde0,5 tsk kanel0,5 tsk vaniljsocker1 dl strösockerGarnering:Hackade Hasselnötter Flisad nougat Gör så här Skala och kärna ur äpplena och skär den i 1/2-cm stora tärningar.Koka upp vatten och socker.Lägg i äppeltärningarna och dra kastrullen åt sidan.Låt äpplena ligga tills de mjuknat.Slå av sockerlagen och låt äppeltärningarna kallna.Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten minst 5 minuter.Häll grädde, kanel, vaniljsocker och strösocker i en kastrull.Koka upp och dra kastrullen från värmen.Lyft upp gelantinbladen, låt dem rinna av något och lägg ner dem i den varma gräddblandningen.Rör tills de löst sig.Tillsätt äppelkompotten och blanda.Häll upp i en veckad kakform eller små formar.Ställ pannacottan kallt minst 4 timmar.Inför serveringen stjälps den upp och garneras med nötter, nougat och eventuellt inkokta bär eller äpplen.