HIMMELSKA SIRAPSSNITTAR

  Igår hade jag en bak-förmiddag då jag bakade småkakor. Igår fick det bli punschrullar inlindade i vit marsipan som doppades i mjölkchoklad samt dessa himmelska sirapssnittar. Ibland tycker jag verkligen att de enklaste bakverken kan vara några av de absolut godaste. Dessa sirapssnittar är ett sånt recept, passar helt perfekt till kaffet en förmiddag eller eftermiddag alla dagar i veckan.    Recept på mina himmelska sirapssnittar: 200 gram smör rumsvarmt 2 dl socker 5 dl vetemjöl 2 msk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 2 krm salt 7 msk sirap Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Ta fram 2 plåtar och lägg på bakplåtspapper. Ta fram det tärnade rumsvarma smöret och knåda ihop med sockret. Ta fram en skål och blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver och blanda ihop detta noga. Tillsätta hälften av mjölbkandningen och knåda ihop med smöret och sockret, tillsätt mer och mer mjölblandning tills allt är slut och knåda. Tillsätta 7 msk sirap i degblandningen och knåda ihop allt till deg. Dela degen i fyra delar. Lägg två delar på varje plåt och rulla ut längder av degen och lägg på plåten. Platta till rullarna en aning (inte för mycket eftersom de flyter ut väldigt mycket under gräddningen i ugnen) Ställ in mitt i ugnen och grädda ca 8-11 minuter. De ska få fin gyllerbrun färg när de är klara. Skär längderna i snittar direkt när kakorna kommer ut ur ugnen. Låt svalna, ät och njut. Dessa kakor passar perfekt till en kopp kaffe eller till ett storta glas kall mjölk.