PRALIN MED SMAK AV RABARBER

  Helt otroligt goda chokladpraliner med rabarberfyllning. Det är så himla fräscht på sommaren med rabarber i alla olika bakverk tycker jag med en klick hemmagjord vaniljglass till. Men som sagt är man tjejen som är tokig i choklad är det ju självklart att chokladpralinen är ett måste.    Recept på chokladpralin med rabarberfyllning: 200 gram mörk choklad av fin kvalité  Strösocker färgat med grön karamellfärg 65 gram fruktpure av rabarber  20 gram Smör 10 gram glykos 200 gram vit choklad tärnad 1 dl vispgrädde Röd karamellfärg Rabarberpure: Tärna rabarber och lägg de i en kastrull och koka de med en liten skvätt vatten till de är mjuka. Låt de passara genom en sil. Koka ihop grädde, glykos och fruktpuren. Smält i chokladen under omrörning till en elastisk massa. Dra av plattan och smält ner smöret och några droppar av den röda karamellfärgen.  Ställ i kylen tills det stelnat så man kan rulla till runda bollar eller använd pralinformar och häll då smeten direkt i formarna och ställ därefter in i kylen. När de stelnat smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Lägg i pralinen i chokladen och rulla runt den med hjälp av en tesked så hela pralinen täcks med choklad och lägg sedan på bakgaller eller ett bakplåtspapper och strö på lite färgat socker och låt pralinen stelna i kylen.