SUPERGOD OCH ENKEL BANANKAKA MED MÖRK CHOKLAD

  När man har 2 kilo övermogna bananer hemma så är det en självklarthet att ett av mina favoritrecept som är banankaka med mörk choklad i en självklarhet. Eftersom jag är totalt kär i bananer och choklad så är ju detta bakverk helt toppen och den är alltid väldigt uppskattad av de som har blivit bjudna på den.    Recept på banankaka med mörk choklad: 3 st väldigt mogna bananer 1,5 dl strösocker 50 gram smör smält 4 msk grädde 2,25 dl mjöl 1 1/2 tsk bikarbonat 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 uppvispat ägg 150 gram mörk choklad av finare kvalite 75 %   Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Mosa bananerna. Vispa bananer och socker med elvisp. Blanda mjöl, bikarbonat, vaniljsocker och bakpulver i en skål. Häll de torra ingredienserna i bunken med banan och sockret. Tillsätt grädden och smöret i bunken och vispa ihop med elvispen. Hacka chokladen både i grova och mindre bitar och blanda ner de i smeten. Smöra och bröa en sockerkaksform och häll ner smeten i den. Grädda ca 40 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna en aning, den är godast att servera lite lätt ljummen. Det är också gott att skära upp bitar och steka på lite i stekpanna så den får lite krispig yta och servera i en skål tillsammans med en kula gammaldags vaniljglass och lite riven choklad över. Njut!