ASIAN BEEF

Swedish Grace Tallrik flat 17 cm SnöOrrefors More Vin 2-pack Erika LagerbielkeStrike tndsticksask, aprikosFiskars Functional Form Bestickset 24 Delar Matt Vesper Ljusstake MässingFlawless posterSwedish Grace Tallrik flat 17 cm SnöOrrefors More Vin 2-pack Erika Lagerbielke Nomnomnom.Igår testade vi något nytt - sojastekt lövbiff med pak choi. Alltså. Come on - så enkelt, så gott. Jag blir oftast uttråkad i köket även om jag älskar att laga mat, (framförallt äta vällagad mat) så den här rätten var perfekt för mig. 45 minuter kanske?Det här behöver du:Sås1 vitlöksklyfta1 msk riven ingefära1 dl japansk soja1/2 dl vatten1/2 dl strösocker (vi tog bara hälften..)1/2 tsk sambal oelekPak choi250 g pak choi1 lime1 msk oljapepparKöttca 500 g lövbiff1 klick smörRis: Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Sås: Skala och riv vitlök och ingefära. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull. Koka såsen ett par minuter under omrörning.Pak choi: Ansa och strimla pak choi. Riv det yttersta skalet av limen. Dela den och pressa saften ur halva. Blanda alla ingredienser och smaka av med peppar.Skär den andra halvan av limen i klyftor.Kött: Strimla och bryn köttet i omgångar i oljan i en het stekpanna. Häll på såsen och koka någon minut.Servera köttet med ris, pak choi, limeklyftor och rostade sesamfrön.Nu ska jag ta med mig min man ner på stan - jag behöver kolla på lite nytt från Svenskt Tenn (Tinnas) och vi behöver två till småväxter och Niclas, han vill köpa en till stekspade. Ha en fin lördag!