LCHF marängtårta!

Sukrin melis, 400 gramSukrin melis, 400 gram Det är ju mors dag på söndag och så många av er önskade ett enkelt recept på tårta till denna dag! En ljuvlig marängtårta toppad med chokladgrädde, mörk choklad och bär, är verkligen världens enklaste att baka och så magiskt gott! Här kommer mitt recept :)Följ mig gärna på instagram: @evelinasvarldRecept på LCHF marängtårta:Marängbotten:3 äggvitor1 dl sukrinmelis eller söta efter egen smak½ krm ättika (12%)Vispa samman allting i en skål till ett hårt vitt skum. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt och rita en cirkel (ca 24 cm i diameter). Bred ut marängsmeten jämt i den uppritade cirkeln på bakplåtspappret. Grädda på 100 grader i ca 1- 1½ timme. Låt din marängbotten svalna på galler, när den svalnat helt drar du försiktigt loss bakplåtspappret. (sockerfri maräng blir inte så seg som vanlig maräng, utan mer frasig och lite luftig i konsistensen)Chokladgrädde:4 dl grädde1½-2 msk kakao3-4 msk sukrinmelisVispa samman allting i en skål tills grädden blir fluffig.Topping:grovhackad mörk choklad (minst 70%)valfria färska bärSammanställ tårtan:Bred ut chokladgrädden på din helt avsvalnade marängbotten, toppa grädden med grovhackad mörk choklad och bär. Sammanställ tårtan precis innan servering, annars finns det risk för att din marängbotten blir väldigt mjuk.ca 10-12 bitar tårta