QUORN.

Nu har jag tagit steget och fört in quorn i min matlagning. Ett ganska underskattat protein tycker jag. För det är gott och går att variera, och påminner om kyckling. Som kyckling, men ändå inte, och just därför äter jag quorn för smakens skull, och inte nödvändigtvis bara för att föra in mer vegetarisk mat i min kost. Hittills har jag provat qournfärssås och stekta quornfiléer. Väldigt enkelt och väldigt snabbt. I qournfärssåsen hade jag:   qournfärs krossade tomater gul lök oregano vitlök salt och peppar   Det är lite dyrare om man jämför med till exempel vanlig köttfärs och kyckling. Men vill man satsa på en balanserad och varierad kost med bra råvaror och nyttiga alternativ, så tycker jag inte att det gör så mycket om det blir lite dyrare. Jag har råd att införa quorn i in kost, så då gör jag det. Kan dessutom slänga in squashen som en väldigt trevlig grönsak att ha till det mesta, även den underskattad i de flesta samtal. Men den fungerar till allt, god i smaken men mild så att den inte tar över proteinet. Fungerar alldeles ypperligt till till exempel quorn.       //