Chocolate chip cookies

    Ett av mina godaste och mest älskade recept som alltid går hem. Detta recept är det av mina recept som är mest populär bland mina  "följare" på instagram. Så självklart måste jag också lägga upp receptet här. Det tog mig några försök innan jag fick till de perfekta chocolate chip cookies, söta, mjuka och försvinnande goda.  Dessa kakor är enkla att göra, gluten fria, innehåller inget raffinerat socker och vegan-vänliga (se till att använda vegansk choklad) Mer lovord behöver knappast dessa kakor, det är bara att börja baka!    Emmas chocolate chip cookies   220 gram (3 dl) kikärtor 100 gram (10 stk) dadlar 2 msk jordnötssmör 3 msk hasselnötsmjöl eller mandelmjöl  1 tsk vaniljpulver 1 msk kokosolja 1 msk mandelmjölk 1 tsk honung, agave eller ren lönnsirap 1 tsk bakpulver en nypa salt 55 gram hackad mörk choklad sockerfri   sätt ugnen på 175 C° skölj kikärtorna och låt torka på hushållspapper. Mixa kikärtorna med de urkärnade dadlarna i en matberedare. tillsätt jordnötssmör och mandelmjölk och kör tills inga klumpar är kvar.  addera hasselnötsmjöl/mandelmjöl, vaniljpulver, salt och bakpulver och kör igen. tillsätt kokosolja och flytande sötning och mixa tills du har en fin smet.  överför smeten till en bunke och rör ned chokladen. använd en sked och forma kakor på en plåt klädd med bakplåtspapper. platta ut dem för de kommer inte plattas ut av sig själva. Det kan hjälpa att blöta händerna.  baka i ugnen i 12-15 minuter.