Fem middagstips.

Sedan jag flyttade hemifrån har jag börjat tycka att det är så otroligt roligt att laga mat. Alltså verkligen superkul. Jag tittar i kokböcker, letar upp recept på nätet och hittar på själv. Eftersom Felix ofta slutar jobbet efter mig så brukar jag laga middag och så diskar han (stackarn eftersom min största brist i köket är att jag slabbar så SJUKT mycket).  Här kommer fem olika maträtter jag har lagat den senaste veckan:   Lax i ugn med teriyakisås och sesamfrön samt stekt zucchini, champinjoner och grovt hackad lök som jag också hällde teriyakisås över. Serverades med ris. Så himla gott!! Jag utgick lite från det här receptet.   Makaronipudding var min favoriträtt när jag var liten, men jag fick det nästan aldrig hemma. Därför lagade jag det själv häromdagen! Jag gjorde enligt klassiskt recept med snabbmakaroner, gul lök, rökt skinka, makaroner, ägg, mjölk och ost. Recept finns här.   En så himla bra grej att ha hemma är tortillabröd, för då kan man alltid göra wraps när man inte vet vad man ska äta till middag. I det här fallet hade vi tonfisk, grönsaker, fetaost och skinka hemma, så då lade man vad man ville på sitt bröd och åt upp! Gott, snabbt och bra när man vill ta vara på rester.   Jaana och jag gjorde pizza igår, men fuskvarianten med färdigköpt deg och tomatsås eftersom vi var lata och väldigt hungriga. Men sedan slängde vi på det som fanns i kylskåpet! Champinjoner, grön paprika, rödlök och mozzarella.   Ikväll stekte jag italienska korvar som jag sedan lät koka tillsammans med en tomatsås (som jag gjorde med gul lök, vitlök, krossade tomater, tomatpuré, en buljongtärning, rosmarin, oregano, creme fraiche, socker, salt och peppar). Sedan kokade vi pappardelle till och rev över parmesanost och toppade med färsk basilika. Jag älskar basilika.