Kanelbullepannkakor

Jag älskar kanelbullar och idag kände jag mig extra sugen. Jag håller på att fila på ett recept på nyttiga kanelbullar (stay tuned!) men jag orkade inte fixa det idag. Så jag gjorde nödlösningen istället - kanelbullepannkakor. Dem blev verkligen supergoda.    INGREDIENSER (1 portion) Pannkakorna 1 ägg 1 dl havremjöl 1 msk sötning 1 krm bakpulver 1 msk kvarg ½ msk mjölk Kanelfyllning 1 msk mandelsmör 2 msk kvarg 1 msk sötning 1 msk mald kanel mjölk eller vatten   Blanda samman alla ingredienser till kanelfyllningen i en skål, tillsätt vatten eller mjölk så att fyllningen blir relativt rinnig. Fyll en spritspåse (går att göra en egen med bakplåtspapper) med fyllningen. Blanda ingredienserna till pannkakorna i en bunke. Stek pannkakorna som vanligt i en stekpanna på medelhög värme (5-6:an) och när smeten börjar bli fast i kanterna gör du en virvel av kanelfyllningen i pannkakakan (ta rätt mycket), vänd och stek på andra sidan!   CINNAMONROLLPANCAKES (1 portion)Pancakes 1 egg 1 dl oatflour 1 tbsp sweetner 1 pinch bakingpowder 1 tbsp quark/greek yogurt ½ tbsp milk Cinnamonfilling 1 tbsp almondbutter 2 tbsp quark/greek yogurt ½-1 tbsp sweetner 1 tbsp cinnamon milk/water   Mix all the ingredienses for the cinnamonfilling in a bowl, add water/milk to make it thinner. Fill a pipingbag (you can make your own) with the filling. Mix the ingredienses for the pancakes in a bowl. Fry the pancakes as normal in a frying pan at medium heat. When the batter gets solid at the edges make a swirl of the cinnamonfilling (use pretty much) on the pancake with the pipingbag, turn and fry on the other side.   Johanna