Laxlasagne med fetaost och avokado

Här har ni receptet på en otroligt smarrig laxlasagne! Den var verkligen jättesmarrig och väldigt mättande. Det finns dessutom massa nyttigheter i laxen och fetan, och jättegott med spenatplattor om man vill använda det. Tycker verkligen att ni ska pröva denna lasagne!   INGREDIENSER (4-6 personer)300g färsk laxfilé200g kallrökt lax12 lasagneplattor (fullkorn/spenat/vanliga)2-3 mogna avokados2 dl strimlad purjolök1/3 purjolökOstsås1-2 vitlöksklyftor6-7 soltorkade tomaterolja200g fetaost (light eller vanlig)6dl cream fraiche (lättcream fraiche eller vanlig)1 dl riven parmesanostGarneringavocado   1. Sätt ugnen på 180 grader2. Skiva laxerna3. Gör ostsåsen: skala och riv vitlöken. Strimla soltorkade tomater. Mosa ihop fetaost och cream fraiche i mixer eller med gaffel. Blanda ner parmesan, vitlök, soltorkade tomater.4. Koka lasagneplattorna och låt rinna av på hushållspapper5. Skala, kärna ur och skiva avokadon6. Smörj en ugnsfast form. Varva såsen, lasagneplattor, lax, avokado och strimlad purjolök. Salta och peppra mellan lagren. Låt sista lager vara plattor och sås.7. Grädda i ca 20 minuter. Höj sedan ugnsvärmen till 220 grader och grädda i 10 minuter tills lasagnen fått fin färg. Garnerna med skivad avokado!   INGREDIENTS ( 4-6 persons)300g fresh salmon fillets200g smoked salmon12 plates of lasagna (whole wheat /spinac/regular)2-3 ripe avocados2 dl shredded leeks1/3 leekCheese sauce1-2 cloves of garlic6-7 sundried tomatoesoil200g feta cheese (light or regular)6 dl cream fraiche (low fat or plain)1 dl grated Parmesan cheeseGarnishavocado   1. Preheat the oven to 180 degrees celcius2. Slice the salmon3. Make the cheese sauce : peel and grate the garlic. Shred the dried tomatoes . Mash feta cheese and cream fraiche in blender or with a fork. Stir in the Parmesan, garlic , sun-dried tomatoes.4. Boil the lasagna plates and drain on paper towels5. Peel, core and slice the avocado6. Grease an ovenproof dish. Layer the sauce , lasagna , salmon, avocado and shredded leeks . Add salt and pepper between layers. Let the last layer be plates and sauce.7. Bake for about 20 minutes. Then increase the oven to 220 degrees and bake for 10 minutes until the lasagne golden. The garnish with sliced ​​avocado.   Johanna