Peanutbuttercup proteinmugcake

En av mina favoritmugcakes är den med proteinpulver som jag gjorde HÄR. Idag gjorde jag den igen men bytte ut några få ingredienser och tillsatte en liten överraskning i mitten på kakan – jordnötssmörsfyllning! Den blev otroligt god, fyllningen var alldeles varm och krämig och det var en perfekt kombo. INGREDIENSER Chokladlagren 1 skopa WHEY choklad proteinpulver (30g) 1 äggvita 1 msk havregryn ½ msk sötning (stevia, agave, honung, socker...) 1 msk kakao 1 msk kvarg/turkisk yogurt/grekisk yogurt 2 msk mjölk Jordnötsfyllning 1 rågad msk jordnötssmör ca. 1 tsk vatten 1 tsk kvarg   Blanda samman alla ingredienser till chokladlagren i en skål. Olja/smöra en kopp och häll ner hälften av chokladsmeten. Blanda ingredienserna till fyllningen genom att blanda vatten och jordnötssmör tills det blir som en sås, tillsätt sedan kvargen och rör till en fast smet. Häll fyllningen i koppen ovanpå chokladlagret. Fördela resterande chokladsmet ovanpå fyllningen (så att den täcker) och micra på högsta effekt i 1-2 minuter (beroende på hur kladdig eller fast du vill ha den)   INGREDIENTS Chocolatelayers 1 scoop WHEY chocolate proteinpowder (30g) 1 eggwhite 1 tbsp cacao 1 tbsp oats ½ tbsp. sweetner 2 tbsp milk 1 tbsp quark/turkish yogurt/greek yogurt Peanutbutterfilling 1 big tbsp peanutbutter about 1 tsp water 1 tsp quark/greek yogurt   Mix all the ingredients to the chocolatelayer in a bowl. Grease a cup and pour down half of the chocolatebatter. Make the filling by mixing peanutbutter with water until it becomes a sauce, add the quark/yogurt and mix it all together. Pour the filling on top of the chocolatelayer. Pour down the rest of the chocolatebatter on top of the filling (it’s supposed to cover the filling) and bake in microwave for 1-2 minutes at the highest level (depending on how fudgy or firm you want it to be)   Johanna