6 mattrender jag tycker är överskattade

För det mesta tycker jag att det är väldigt kul att det går så mycket trender inom mat. Jag får själv mycket inspiration genom att kika på vad som trendar på Instagram och Pinterest, och provar gärna att laga det som är populärt för stunden - helst med en personlig touch!  Det är dock inte alla trender jag tycker är lite roliga eller intressanta, i vissa fall kan jag till och med tycka att det blir för mycket av det goda. För skojs skull gjorde jag en lista på vilka mattrender jag tröttnat på av olika anledningar och som jag hade gärna hade sett byttes ut mot något annat.  OBS! No shade mot de vars bilder jag använder såklart, en nypa salt osv.  1. Rolled ice cream Jag vet inte hur många gånger jag har sett videos på Instagram/Facebook där man visar hur man gör glassrullar genom att smeta ut glass på en kall yta och sen rulla ihop den med hjälp av en spatel och servera med tillbehör. Kanske beror det på att jag själv inte är ett stort fan av glass, men jag har aldrig blivit sugen på att testa detta. När jag äter glass vill jag att den är mjuk och följsam, inte kall och isig.   2. Mega-size everything! Superstor Oreo? Gigantisk Twix? Överdimensionerat Ballerinakex? Japp, trenden att göra galet stora versioner av populära godsaker har pågått länge. Jag fattar att det är lite roligt att se en jättestor variant av någonting (typ en gång), men smakmässigt tror jag att det i det flesta fall är ett nerköp.  Bilder från @popsugarfood 3. Regnbågsmat Har du inte bott under en sten (eller aktivt sett till att inte följa några mat-konton på Instagram) kan du inte ha missat regnbågstrenden som rått de senaste månaderna. Allt från bagels till milkshakes till frukostskålar och sockerkakor färgas i regnbågens alla färger och fotograferas. Det går inte att förneka att det är vackert att titta på men efter den sjuttioelfte regnbågen man ser på en dag blir man lite trött. Faktiskt.  4. Avokadokonst Först kom avokadorosen, sen kom... allt annat. Söker man på avokado på Pinterest och Instagram kommer det upp tusentals bilder på avokados som på olika sätt blivit stylade för kameran. Snyggt, men frågan är om tiden det tar att skapa de där konstverken är värt mödan för lite likes. Eller så är jag bara avundsjuk för att jag själv har tummen mitt i handen och aldrig skulle kunna göra något så detaljerat...  5. Poke bowl Denna hawaiianska maträtt som numera är standardlunch för många är jag själv skyldig att sprida hypen kring när jag för några månader sen gjorde ett poke bowl-recept till KIT (och en tacoversion för bara nån vecka sen). Förstå mig rätt, det är en god maträtt och det är en perfekt grej att snabbt svänga ihop i köket, men det jag tycker är överdrivet är dess superstjärnestatus. Det är ris, rå fisk, grönsaker och lite olika smaksättningar, varken mer eller mindre. Gott, men ingen smaksensation i min mening.  6. Sockerfria "nyttiga" sötsaker Finns det någon produktkategori som växer mer just nu än den med sockerfria, proteinfyllda sötsaker? Nijes Pro Pud-produkter, Lohilos proteinglass, koffeinläsk och olika typer av bars fyller mitt Explore-flöde, speciellt i de konton som på något sätt handlar om viktminskning. Att jag tvivlar på att det är effektivt att trycka i sig massvis med produkter med sötningsmedel när man försöker gå ner i vikt (och hålla vikten) är en sak, men framförallt smakar det ju i de allra flesta fall skitäckligt!! Jag minns när jag för skojs skull köpte Pro Pud med lussekattssmak i vintras och höll på att kräkas när jag provade och fick slänga hela grejen. Jag vet att de flesta inte håller med mig men nä, då äter jag hellre en riktig bulle med äkta socker lite mer sällan.