Amerikanska pannkakor med kladdkaka

Här kommer en liten favorit i repris som jag blev dödssugen på att laga imorse. Synd att jag vaknade så sent. Pannkakorna är gjorda utan vetemjöl och kakan utan raffinerat socker, så även om det är rätt maffigt så är det inte speciellt onyttigt. En perfekt helgfrukost!! PS. Kakan är supergod att äta som den är, så gör den till dessert någon kväll och använd resterna till den här pannkaksrätten. Amerikanska pannkakor LCHF (3 pers)4 ägg1 dl pofiber1 dl mandelmjöl1 msk fiberhusk 1 dl grädde1,5 dl mjölk 1 tsk vaniljpulver1 tsk bakpulker En nypa salt Ev. lite stevia eller annan sötning Smör till stekning Blanda ägg, pofiber, mandelmjöl, fiberhusk, vaniljpulver och bakpulver i en bunke. Tillsätt grädde och mjölk, eventuellt lite salt och stevia. Stek små pannkakor i smör på medelhög värme.  Kladdig chokladkaka med dadlar10 st dadlar, urkärnade 3 ägg 2 dl mandelmjöl 1 dl kokosflingor 1 tsk vaniljpulver 50 g smör (går att byta ut till kokosolja) 70 g mörk choklad, 70%  Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad i en liten kastrull. Mixa dadlar i en matberedare. Tillsätt kokosflingor, mandelmjöl, vaniljpulver, ägg och den smälta chokladen. Lägg smeten i en bakpapperklädd form och grädda i ugnen i ca 10-15 min. Kakan ska vara ganska kladdig i mitten. Låt svalna och ställ i kylen i minst en timme.  Jordgubbssylt med chiafrön  ca 15 tinade jordgubbar, hackade eller mosade0.5-1 tsk agavesirap 1 tsk chiafrönBlanda allt i en liten skål. Låt stå och svälla en stund i kylskåpet.