Baconmarmelad - perfekt tillbehör till burgare

Vad gör man inte en gråmulen måndagsmorgon om inte baconmarmelad! Jag ska göra en KIT-film med olika typer av sliders i veckan, där baconmarmelad är en av ingredienserna, så jag förberedde genom att koka den redan nu. Även om kombinationen av de två begreppen bacon + marmelad kan få en del att rynka på näsan så är det faktiskt ett otroligt gott tillbehör att ha på burgare eller till andra kötträtter. Salt, sött och surt i en mycket trevlig blandning som förhöjer smakerna på köttet. Prova att göra det här receptet nästa gång det vankas burgare, jag tror att det kommer göra succé!  Baconmarmelad (en burk)4 pkt bacon 2 dl rörsocker 3 msk msk ljus sirap 2 dl äppelcidervinäger 1 dl kycklingbuljong 1 lagerblad  Hacka bacon fint. Stek knaprigt i en stekpanna och ställ sedan åt sidan.  Häll rörsocker, ljus sirap, äppelcidervinäger, kycklingbuljong och lagerblad i en kastrull. Låt koka upp och sjuda under konstant omrörning tills konsistensen är ungefär som kola.  Häll i bacon tillsammans med ev. baconfett och ta sedan bort från plattan. Blanda runt ordentligt.  Låt marmeladen svalna innan du häller upp den i en ren och torr glasburk.  Servera till exempel som tillbehör på en hamburgare, eller till annat kött. Håller i ca 2 veckor i kylskåp.