Bolognese på högrevsfärs

Här kommer ett snabbt litet tips på kvällskvisten, inspirerad av att jag lyckades göra en så makalöst god bolognese idag: använd högrevsfärs! Vi hade kvar en hel del högrevsfärs från veckan då vi gjorde burgare, och eftersom jag inte var sugen på burgare (hör och häpna!) så gjorde jag en köttfärssås på det istället. Det blev så gott! Jag antar att det är det extra fettet som ger mer smak, det blir liksom krämigare och rundare. I just den här bolognesen hade jag: - Rödvin (rätt mycket!)- Lök och vitlök - Ekologisk buljong - Hela tomater på burk - Basilika, rosmarin, oregano, cayenne - Riven Grana Padano - Lite honung, balsamvinäger och smör Lät det stå och dra sig riktigt länge på spisen medan jag kollade på film i bakgrunden och drack ett glas rödvin, och så åt jag det med pasta och rostat bröd med smör. Livet!