En riktigt god grönsaksdipp

Det här goda åt jag till middag ikväll, som en motreaktion till allt det onyttiga jag ätit på sistone: grönsaker med hemgjord dipp och varmrökt lax från Stockholm Matmarknad. Laxen var verkligen så god, kan rekommendera att ni köper den om ni skulle vara i krokarna (och sugna på lax då). Med dippen hade jag en tanke på att den skulle bli lite lik Max Hamburgares green garlic-dipp. Jag gillar dock inte att doppa grönsaker i majonnäsbaserade såser, så jag gjorde en variant med creme fraîche som bas. Martin tyckte inte att det blev ett dugg likt green garlic så jag får nog inte kalla den det, men riktigt god blev den oavsett! Såhär gjorde jag den: Grön vitlöksdipp! 2 dl creme fraiche 3 msk majonnäs 2 vitlöksklyftor 1 handfull färsk bladspenat 1/2 tsk senapspulver En skvätt tabasco En skvätt citronsaft Salt & peppar Pyttelite honung Kör bladspenaten tillsammans med vitlök i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en jämn och fin dipp. Smaka av med salt, peppar och honung. Servera direkt!