Enkel citronkyckling

När jag var liten tyckte jag inte så mycket om citron. Jag plockade alltid ut alla gula godisar ur godispåsen och låg det en skiva citron på tallriken skulle jag aldrig få för mig att pressa den över min mat. Nu, när jag är äldre och klokare, inser jag att citron är LIVET. Det finns ingenting som jag kan njuta så mycket av som en riktigt sur citronjuice när jag är på det humöret, och all citron som ligger på tallriken numera blir både pressad och uppäten.Därför svängde jag häromdagen ihop ett recept med citron som primär smaksättning, perfekt för du som precis som jag har kommit på att citron gör det lite roligare att leva. Fräscht, enkelt och perfekt som matlåda eftersom det är lika gott att äta kallt - voilà, enkel citronkyckling!  Enkel citronkyckling(4 personer)600 g kycklingfilé 1 dl smält smör 0.5 dl citronsaft1 msk hönsbuljong 1 näve hackad basilika2 st vitlöksklyftor Salt & peppar Citroner och färsk basilika till garnering  Sätt ugnen på 225 grader. Lägg kyckling i en bunke med vatten och 1 tsk salt i 15 minuter. Plocka ut och låt kycklingen torka. Skär kycklingen i bitar.  Blanda smält smör, citronsaft, hönsbuljong, hackad basilika, pressad vitlök, salt och peppar i en bunke.  Lägg kycklingbitarna i en ugnsform. Häll över citron- och smörblandningen och pensla så att kycklingbitarna är helt täckta. Garnera med citronskivor.  Tillaga i ugnen i ca 15-18 minuter. Sätt på grillvärme i slutet om du vill ge kycklingen lite färg.  Strö över lite färsk basilika innan servering. Servera med valfritt tillbehör!