Favorit i repris: Cheeseburgarpaj med jalapeño

På temat köttfärs kommer här ett recept som jag gjorde för några månader sen, och blev så god att den förtjänar lite extra kärlek: Cheeseburgarpaj! En lite nyttigare form av en cheeseburgare, gjord med mitt vanliga mandelmjölsskal och en massa ost. Mmm!  Tanken är att överföra allt man gillar med en bra cheeseburgare i pajform: den smälta osten, det saftiga köttet, kombinationen av smakerna. Jalapenon i bidrar till ett milt sting och ytterligare lite smak som passar perfekt. Jag är supernöjd med det här receptet och kan rekommendera er att prova. Dessutom är pajdegen gjord på mandelmjöl vilket gör att den passar för någon som äter LCHF (kalorisnål är den dock inte - innehåller ungefär hundra kg ost).  Cheeseburgarpaj (4 pers) Pajdeg (glutenfritt) 3,5 dl mandelmjöl1 msk fiberhusk2 msk pofiber 50 g smör 1 ägg lite salt Ost-stanning2 ägg 2,5 dl grädde 2 dl riven valfri ost 5 skivor hamburgerost 1 skivad jalapeno Salt och peppar  Köttfärs 500 g grovmalet högrev 1 gul lök Salt och peppar  1. Sätt ugnen på 175 grader. Börja med pajdegen. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smula sedan i smöret med händerna och tillsätt därefter ägget. Rör ihop till en deg. Häll i ytterligare lite mer mandelmjöl om degen blir för blöt. Slå in degen i plastfilm och lägg för att kallna i kylskåpet.  2. Gör ost-stanningen. Riv ner ost och hamburgerost, ägg, grädde, skivad jalapeno, salt och peppar i en bunke. Blanda väl oc ställ åt sidan.  3. Klä en pajform i pajdegen och förgrädda i ugnen i ca 10 minuter.  4. Medan pajen är i ugnen, hacka löken. Stek löken på medelvärme i en stekpanna och häll sedan av den på en tallrik bredvid. Höj värmen på plattan och lägg ner det grovmalda köttet. Låt köttet ligga en stund utan att röra det så att det får en brynt yta. Häll sedan tillbaka löken och stek tills köttet är genomstekt. 5. Ta fram pajdegen ur ugnen. Lägg i köttfärsfräset och täck sedan med ostblandningen. Riv eventuellt lite extra ost över (om du verkligen gillar ost). 6. Sätt pajen i ugnen och grädda i ca 30 minuter. Höj värmen i slutet för att pajen ska få en fin färg.