Food confessions

Salladsost på komjölk är ibland godare än fetaost. Jag vet att jag riskerar en lavett från en grek nu, men jag tycker ofta att komjölksfeta (som ju inte får heta feta) är godare än vanlig, äkta fetaost. Den är ofta krämigare med en mild smak vilket jag älskar. Sen tycker jag att äkta grekisk fetaost är riktigt gott också, speciellt i Grekland,  men ibland är man sugen på något enklare och mindre komplext smakmässigt. Fontana har en god ekologisk variant!   Att glömma skölja. Det här försöker jag bli bättre på men ibland glömmer jag helt enkelt bort att skölja grönsaker innan jag äter dem. Jag tänker att eftersom jag alltid köper ekologiskt så är det inte så farligt eftersom det inte är något besprutningsmedel på, men jag vet inte riktigt om det funkar så. Ska bättra mig!! Eller så är det så att lite skit rensar magen?  Potatisgratäng är den sämsta formen av potatis. Ingen förstår mig när jag berättar detta, det verkar råda consensus om att potatisgratäng är något av det godaste som finns. För mig förstör man potatis i en gratäng, den blir sladdrig i konsistensen och ofta har man lök i som tar över i smaken. Jag blir otroligt besviken när jag är på restaurang och man får en potatisgratäng till köttbiten. Fy!  Inte äggröra utan ketchup. Egentligen är det här kanske inte så konstigt, men jag har fått några rynkade ögonbryn i mina dagar när jag har hällt upp en klick ketchup bredvid äggröran till frukost. För mig är det inte konstigare än att den söta ketchupen förhöjer smaken av äggen och vice versa. Sött och salt i perfekt symbios.  Uppvärmda köttrester går inte att äta. Jag klarar inte av smaken av kött som värms upp på nytt. Det spelar ingen roll om det är i micron eller i stekpannan, köttet får en metallisk smak som gör mig illamående. Jag äter det hellre kallt, vilket i och för sig inte är en höjdare men bättre än alternativet. Undantaget är grytor, soppor och köttfärssåser, de klarar en uppvärmning på stekpanna (men inte i micro). Det värsta jag kan tänka mig är att värma upp kycklingfilé i micro, usch!!  Lat kylskpårensare. Att tömma kylskåpet är det tråkigaste som finns. Ibland låter jag tomma glasburkar och förpackningar stå i kylskåpet i flera månader för att jag inte orkar skölja ur och källsortera dem i soprummet.