Fyra små tips!

1. Rulltårtan på Snickarbacken 7/KaffeverketJag vet att jag har tjatat om den här oavbrutet de senaste veckorna (fråga min pojkvän) men den här skapelsen tål att pratas om igen och igen. I lördags introducerade jag den för Sanaz som var skeptisk till att den kunde vara så bra som jag beskrev den, men förstod direkt vad jag menade när hon tog en tugga. Nuförtiden ringer jag till Snickarbacken på helgerna för att dubbelkolla att de har bakat den så att jag kan hämta upp. Förresten, dess rätta namn är Drömtårta fick jag reda på. Oavsett vad den heter, den är gudomlig och hade jag konsekvensfritt kunnat hade jag ätit den varje dag.  2. Att köpa begagnat Ju mer matjobb jag gör i form av filmer och fotograferingar, desto mer rekvisita behöver jag. Jag har tidigare varit dålig på att köpa köksgrejer second hand men hittade massor med fint när jag var på Myrornas sist. Allt kostade typ 15 kr styck också, så det blev liksom inga pengar. Nu är jag sugen på att göra en shoppingturné, vet ni några bra ställen i Stockholm som har mycket fint porslin och liknande?  3. @sofiesfoodstoriesNu har det gått ett tag sedan jag sist tipsade om mitt eget Instagram-konto, det är dags igen. Om ni inte redan följer mig tycker jag att ni ska göra det!  4. Kishmish gerdo Detta persiska tillbehör är så enkelt och så gott. Gott till risrätter och grytor, men jag kan tänka mig att det är gott att strössla över det mesta: sallader, kötträtter, kycklingrätter, i wraps osv. Såhär gör du: Stek gul lök mjukt i rätt mycket olja. Tillsätt grovhackade valnötter och små gula eller gröna russin. Krydda med gurkmeja och salt. Tillsätt mer olja om det behövs och stek en stund tills du själv känner att det är klart. Servera varmt eller kallt!