Het koreansk kycklingwok

I samarbete med Korean Food Foundation  Här kommer en riktigt härligt fredagsmiddag! Korean Food Foundation hörde av sig till mig för några veckor sen och frågade om jag skulle vilja prova ett typiskt koreanskt vardagsrecept, och eftersom det lät himla roligt tackade jag ja! Maträtten heter Dak-Galbi på koreanska och är en het-söt kycklingwok med kål och lök som kan ätas som den är eller med t ex kokt ris. Jag hittade alla ingredienser jag behövde i den asiatiska matbutiken vid Hötorgets tunnelbaneuppgång, men jag tror att många av dem även finns att köpa i välsorterade matbutiker. Jag gjorde även en receptifilm till, den kan ni se på mitt Instagram-konto: @sofiesfoodstories! Dak-galbi (eller het koreansk kycklingwok)500 g kycklinglårfilé 1/8 vitkål1/2 gul lök 4 stjälkar vårlök Sås: 5 msk koreansk chilipasta 3 msk soja 3 msk koreansk chilipulver 3 msk socker 2 msk riven vitlök 1 msk riven ingefära Lite svartpeppar Garnering: Mungböngroddar 1. Blanda ihop alla ingredienser till såsen i en skål. 2. Skär kycklingen i bitar. 3. Strimla kål, lök och vårlök. 4. Blanda kycklingen med hälften av såsen, spara resterande hälft i skålen. Marinera i ca 30 minuter (eller gärna över natten för extra god smak). 5. Stek kycklingen i en het wokpanna med lite olja. Låt bli halvt genomstekt, tillsätt därefter grönsakerna och resten av såsen. Stek tills kycklingen är helt färdig. 6. Servera woken som den är topad med mungböngroddar eller med kokt ris.