Hur man får till den saftigaste, krispigaste kycklingen någonsin!

Vet ni vad det tråkigaste som finns är? Torr kyckling. Tyvärr är det ju mer regel än undantag att man blir serverad en snustorr och smaklös bit kyckling, såväl på lunchsallader som hemma i sitt eget kök. Det är svårt att få till en saftig kyckling! Eftersom köttet är så magert finns det inte mycket reserverar att ta ifrån om man råkar steka den lite för länge. Dessutom är man ju väldigt noga med att inte understeka en kyckling pga sjukdomsrisken, så istället tar men det säkra före det osäkra och brassar på lite extra. Som tur är har jag världens bästa knep för att få till en inte bara saftig utan mycket smakrik OCH krispig kyckling. Det blir verkligen stor skillnad och hemligheten är: tid. Du behöver tid för att göra det här receptet. Räkna med att tillaga din kyckling i minst 2 timmar. Låter det jobbigt? Tro mig, det är värt det! Och eftersom kyckling passar till i princip allt kan du göra ett helt gäng och spara för att äta under veckan. Jag hittade det här receptet för första gången för några år sedan på min favoritblogg Lady & The Pups. Hon kallar det "sous vide i ugn" men för att inte göra någon sous vide-puritan galen kallar jag det "faux sous vide" eller helt enkelt "långbakad kyckling". Ni får säga vad ni vill, men jag hoppas att ni ger det ett försök - jag tror att ni blir frälsta! Vill du använda samma metod för lax? Det receptet hittar ni här.  Sätt ugnen på 90 grader. Börja med att gnida in kycklingdelarna i salt. Skvätt över lite vinäger och gnid in det med. Låt stå i minst 30 minuter, så att saltet börjar dra ut vätska och ge mer smak åt kycklingen.   Lägg kycklingdelarna på varsitt bakplåtspapper. Häll olivolja över så att det täcker hela.  Vik ihop bakplåtspapperet runt kycklingen till ett tight paket. Upprepa med samtliga kycklingdelar. Lägg kycklingpaketen på ett galler i ugnen och stoppa in en termometer i den tjockaste delen av kycklingen. Den ska gå upp till 70 grader, det kommer ta ca 1,5 timme.  När innertemperaturen har nått 70 grader är det dags att ta ut kycklingen. Har du inte skinn på din kyckling går de bra att äta nu direkt. Jag rekommenderar dock att köpa kyckling med skinn eftersom det blir hundra gånger godare (de ekologiska varianterna har nästan alltid skinn). Ska du inte äta kycklingen direkt kan du låta den vila i kylskåp efter detta stadie, och steka på skinnet när det sen är dags att äta.  Stek kycklingarna på hög värme i en klick smör till skinnet är alldeles krispigt och gyllenbrunt. Det ska bli riktigt frasigt och härligt! Servera med valfritt tillbehör.