Nio koppar kaffe!

Klockan 07:05 imorse vaknade jag med ett ryck. Skulle egentligen gått upp en halvtimme tidigare men råkat snooza igenom alarmet som vanligt. Fick därför lite bråttom eftersom jag skulle iväg på kaffeprovning med Nespresso klockan 08:00. Klädde på mig, sminkade mig, tog en (nyvaken) selfie och hoppade in i en Uber. Jag är snabb på morgonen när jag verkligen behöver!  Kaffeprovningen hölls i en lokal på Uggelviksgatan, i ett område där jag tidigare aldrig varit tror jag? Kände mig lite disorienterad, inte minst för att Uberchaufförens GPS inte heller verkade fungera, men jag kom rätt till slut. Det var ett gäng tappra själar som orkade sig upp så tidigt på morgonen, bland annat Pelle.  Även Henrietta trillade in några minuter sen, hon satt på andra sidan rummet så vi fick bara vinka litegrann under provningen. Nespresso lanserar en ny kaffemaskin, en med ett lite annorlunda designtänk än deras tidigare varianter, och det var den vi fick prova. Den här är för den lite mer nördiga kaffedrickaren, hen som vill kunna välja temperatur och vattenmängd på kaffet. Jag gillade verkligen maskinen, tycker den är himla snygg och det är roligt att få leka runt lite själv och känna skillnad på smak. Visste ni t ex att: - Vid höga temperaturer blir kaffet mer beskt och mindre syrligt.- Beroende på om vattnet är hårt eller mjukt (baseras på mängden kalcium och magnesiumjoner i berggrunden) smakar kaffet olika. Hårt vatten kan t ex påverka kaffets syrlighet och göra det nästan för surt. I Sverige har vi generellt mjukt vatten, och i Köpenhamn har man världens hårdaste vatten. - Om du dricker kolsyrat istället för stilla vatten efter att du har provsmakat kaffe så kommer smaken att spridas i hela munnen och eftersmaken stanna kvar längre.  Många kaffekoppar gick åt - dessa är bara mina! Man kan ju säga att jag var rätt koffeinstinn när vi var klara. Jag insåg att jag föredrar kaffe som är mjukare i smaken, mindre beskt. Överlag har jag ganska svårt för beska, t ex gillar jag inte grapefrukt så mycket. Kaffe är väl ett undantag men det har tagit tid att lära sig dricka också.  Efter kaffeprovningen hängde jag kvar en stund och pratade med Henri, som har väldigt mycket roligt och spännande på gång i sitt liv. Heja, heja!  En sista slurp innan det var dags att gå till kontoret igen. Tack Nespresso och Jung Relations för en minst sagt uppiggande morgon!