Sötpotatisgnocchi med brynt smör och salvia

Jag älskar gnocchi! Ett av mina absoluta favoritrecept (som jag gör alldeles för sällan) är det här som jag gjorde för två år sedan, och det har även varit en av storsäljarna på Gastrofy. Häromveckan såg jag ett recept på sötpotatisgnocchi som jag tyckte såg så enkelt och fint ut, så jag återskapade det i en rätt med brynt smör och salvia - det blev magiskt!! Rekommenderas starkt, kanske idag den 1 maj när de flesta av er är lediga och kanske vill äta något extra gott? Gör annars ett gäng kokta gnocchi i förväg och förvara i kylen så kan du bara steka på dem när du blir hungrig.  Sötpotatisgnocchi med brynt smör och salvia(4 personer)500 g skalad sötpotatis 170 g ricotta 2 dl riven parmesanost  ca 4-5 dl vetemjöl 1 tsk salt100 g smör En kruka färsk salvia, hackad Koka sötpotatisen riktigt mjuk och låt svalna något. Lägg sötpotatisen i en bunke och stompa till ett mos. Tillsätt ricottaost, parmesanost och salt. Blanda om ordentligt. Tillsätt vetemjöl lite i taget tills allt går ihop till en deg. Den kommer att bli något kladdig men ska gå att arbeta med om man har mycket mjöl på händerna. Stjälp ut degen på ett bakbord med mjöl. Dela upp degen i sex delar och rulla varje del till en lång rulle. Skär rullarna i gnocchi-bitar och rulla en gaffel över varje bit för att det ska få det klassiska gnocchi-utseendet. Koka upp en kastrull med vatten och salt. Häll i gnocchi och låt koka tills de börjar flyta upp till ytan, då är de färdiga. Ta fram en stekpanna och häll i smör. Låt smälta och lägg sedan i gnocchi. Stek tills den har fått fin färg. Tillsätt salvian och sänk värmen. Rör runt en stund så att salvian och smöret blandas runt gnocchin. Servera direkt!