Veckans eko: Carobpulver

Varför inte starta onsdagen med en ny ekologisk produkt? Den här köpte jag igår när jag var i matbutiken eftersom vi inte kunde hitta kakao och jag hade hört att man kan byta ut kakao mot carob i vissa recept. Carobpulver utvinns från frön som växer på johannesbrödsträdet runt Medelhavet. Dess kolaliknande smak är naturligt söt och många använder det som sagt som substitut till choklad. Det ska också vara väldigt nyttigt och ha positivt effekt på tarmproblem tydligen. Jag testade att göra "varm carob" igår. Värmde mjölk i en kastrull, hade i en halv vaniljstång och två matskedar carobpulver. Min första reaktionära att nae, det här var väl inte så himla gott. Att jämföra det med choklad känns inte rätt. Men efter några klunkar vande jag mig och sen blev det faktiskt ganska gott. Det kanske är en sån där smak som det tar några gånger att vänja sig vid. Hur som helst kan man använda detta pulver i bakning, i smoothies, i matlagning och lite allt möjligt. Får testa mig fram och se om jag hittar något användningområde som känns bra.