TODAY\'S DINNER

  Idag fick jag den här goda middagen serverad. Det är en grönsakssoppa som mamma gjorde själv med vitlökscréme och rostade solrosfrön. (TIPS, be era föräldrar göra den här soppan, det kan vara lite komplicerat att göra själv haha)   Det du behöver är: - 1 rödlök - 2 paprikor - 4 morötter - 2 palsternackor - 250 g körsbärstomater - 4 vitlöksklyftor - 2 tsk torkad timjan - 2 1/2 msk konc grönsaksfond - 2 dl créme fraiche - 2 msk rostade solrosfrön   - olivolja - salt - peppar   GÖR SÅHÄR: 1. Sätt ungen på 225 grader 2. Skala och skär löken i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i grova bitar. Skala och skär morot och palsternacka. 3. Lägg lök, paprika, rotfrukter, körsbärstomater och oskalade vitlöksklyftor på en bakpappersklädd plåt. Ringla över 2 msk olja. Krydda med timjan, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Blanda runt. Rosta mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter. 4. Lägg vitlöksklyftorna åt sidan och mixa resten av de rostade grönsakerna med en stavmixer eller matbredare till ett slätt mos. Häll sedan i det i en kastrull och tillsätt 8 dl vatten och grönsaksfonden. Låt koka up. Smaka av med salt och peppar och späd ev. ut med mer vatten. 5. Kläm ut innehållet ur vitlöken. Mixa med créme fraiche till en slät röra. Smaka av med salt och peppar.   Servera sedan grönsakssoppan med en klick vitlökscréme och toppa det med rostade solrosfrön. P.S. Receptet är taget ifrån tidningen Buffe