Kalljästa semlor

24 stycken25 g jäst5 dl havredryck1 msk grovstötta kardemummakärnor12 dl vetemjöl (720g) + 2 dl till bakbordet1 dl rörsocker 0,5 tsk salt100 g rumsvarmt smör1 ägg, till penslingFyllning:3 dl vispgrädde300 g mandelmassa1 msk florsockerGör så här:1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt lite av havredrycken och kardemumman. Rör tills jästen har lösts upp. Häll resten av havredrycken.2. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke och blanda ner i degvätskan. Klicka i smöret. Arbeta till en blank och smidig deg, cirka tio minuter för hand eller cirka fem minuter i maskin. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk, cirka en och en halv timme. 3. Stjälp upp degen på mjölad bänk. Dela degen i 24 bitar. Forma bollar med mjölade händer. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa cirka en timme under bakduk.4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med lättvispat ägg. Grädda gyllene mitt i ugnen, 10-15 minuter. Låt svalna under bakduk på galler. 5. Vispa grädden fluffig. Skär av lock på bullarna. Hyvla skivor av mandelmassan med en osthyvel. Lägg skivorna på semmelbullarna. Klicka på grädde och lägg på locken. Skär ut en hjärtform av papper och lägg på locken. Pudra över florsocker så att det blir ett fint hjärtmönster.